REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cetelem, în cârdăşie cu infractorii: o vârstnică din Crucea e bună de plată, chiar dacă nu a luat nici un împrumut

Cetelem, în cârdăşie cu infractorii: o vârstnică din Crucea e bună de plată, chiar dacă nu a luat nici un împrumut

Replica API 2 octombrie 2014 | 17:55 620

Escrocherie pe faţă!

Escrocherie pe faţă!

Sursa foto: mesec.cz

Nu a luat nici un împrumut, dar este bună de plată! Actele i-au fost sustrase de către noră, care a solicitat un credit pentru nevoi personale de la instituţia financiară nebancară Cetelem Agigea, individa a plecat cu banii, iar victima a rămas să „tragă” tot. Cum a acordat Cetelem-ul banii? Mister! Reprezentanţii IFN-ului au negat tot însă, la scurt timp, au sunat-o pe victimă pentru a o trage la răspundere cu privire la faptul că a contactat redacţia cotidianului „Replica” de Constanţa.

Elena Chivoiu are 67 de ani şi locuieşte în localitatea constănţeană Crucea, însă, ceea ce trebuia să-i aline bătrâneţea şi să-i facă fericit fiul, i-a adus o mare furtună. Marioara Chivoiu, de 45 de ani, este cea care i-a devenit noră în anul 2010. Aceasta l-a cunoscut pe fiul Elenei în Spania, pe Viorel, unde el lucra ca şofer. S-au plăcut şi s-au luat, iar în octombrie 2013 s-au întors în România şi s-au stabilit în Crucea, în casa Elenei Chivoiu. „A vrut condiţii de oraş şi am modernizat toată casa, după care a început să mă tot toace cu actele casei. Vroia s-o trec pe numele ei. Soţul meu, Dumnezeu să-l ierte, m-a sfătuit încă de la început să nu fac aşa ceva pentru că rămân pe drumuri. Şi aşa era..., la ce-a putut să-mi facă”, a relatat, cu lacrimi în ochi, femeia de 67 de ani. Din câte se pare, de atunci au început certurile. Marioara şi-a pus soţul să ia un împrumut de la un alt IFN, a cheltuit banii, după care a mers chiar la Cetelem, în Agigea. „Mi-a luat actele, buletinul, cuponul de penise şi ultima factură de la apă, pe care le ţineam pe hol, şi a luat credit de la Cetelem, din Agigea. Dar cum i-au dat banii? Angajata se numeşte Elena Bolohan. Am luat legătura cu ea, i-am spus că nu este în regulă ce se întâmplă, după care mi-a spus că va plăti ea pentru că a greşit. Ulterior a revenit şi mi-a spus că nu va plăti pentru că şi ea a fost înşelată. Şi eu ce mă fac, nu-mi permit să plătesc o rată lunară de peste 200 de lei în condiţiile în care eu nu am luat nici un credit”, a mai spus Elena Chivoiu. Din câte se pare, nora Elenei a obţinut un credit în mod fraudulos, după care a dispărut, a fugit de acasă. „A luat 4.000 de lei, şi-a cumpărat o tabletă de 2.800 de lei şi dusă a fost. Ne-a spus că se duce să se angajeze la un call center în Constanţa şi nu s-a mai întors. O singură dată am vorbit cu ea după ce am depus plângere la Poliţie. M-a sunat şi mi-a zis să-mi retrag plângerea, iar de atunci nu mai ştiu nimic de ea”, a mai spus păgubita. Oamenii legii au confirmat plângerea depusă de către Elena Chivoiu, la finele lunii august, menţionând că s-a întocmit un dosar de cercetare penală, ancheta fiind în desfăşurare.

Reprezentanţii Cetelem MINT cu zâmbetul pe buze

Prin urmare, lucrurile stau cam aşa: nora Elenei Chivoiu a mers la sediul Cetelem din Agigea, unde s-a întâlnit cu Elena Bolohan. A prezentat actele soacrei şi a luat un împrumut. Acum, pe ce bază a acordat banii IFN-ul? „Nu avem o astfel de angajată, nu ştim despre ce e vorba, nu am auzit”, au fost vorbele reprezentanţilor Cetelem din Agigea. Însă, ca un făcut, la scurt timp de la convorbirea cu reporterii Replica de Constanţa, aceiaşi reprezentanţi ai IFN-ului au sunat-o pe păgubită, trăgând-o la răspundere cu privire că a dat „de veste” la ziar. „Doar ce m-au sunat şi mi-au spus că i-a sunat cineva de la Replica. M-au întrebat de ce am zis, că doar a fost o eroare, că şi acea Elena Bolohan a fost înşelată la rândul ei. Vă spun că nu ştiu ce să mă mai fac. Nu îmi permit să plătesc aceşti bani dintr-o pensie. Este o nedreptate”, a mai spus vârstnica. Acestea fiind spuse, ce încredere mai oferă Cetelem dacă declară una, după care sună victimele pentru a le trage la răspundere?

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102