REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CEZ a cumpărat servicii de medicina muncii de la afaceristul care l-a băgat după gratii pe ginerele lui Blaga

CEZ a cumpărat servicii de medicina muncii de la afaceristul care l-a băgat după gratii pe ginerele lui Blaga

Replica API 28 mai 2015 | 23:53 1540

Printre beneficiari, şi angajaţii din Constanţa

Printre beneficiari, şi angajaţii din Constanţa

Florentina şi Mihai Neicu

CEZ Distribuţie SA (fosta Electrica Oltenia, preluată de colosul CEZ, companie de stat cehească) a cumpărat servicii de medicina muncii pentru angajaţii săi, în valoare de peste 500.000 lei, de la una din firmele deţinute de afaceristul care l-a băgat după gratii pe ginerele lui Vasile Blaga. Potrivit autorităţii contractante, este vorba despre „servicii de medicina muncii pentru Asocierea de societăţi SC CEZ Distribuţie autoritate contractantă, SC CEZ Vânzare SA, SC CEZ România SA, SC CEZ Trade România SA, SC Tomis Team SRL, SC TMK Hydroenergy”, care vor fi prestate pentru angajaţii CEZ din Bucureşti, Dolj, Olt, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Teleorman, Constanţa şi Caraş Severin. Contractul în valoare de 543.840 lei, fără TVA, a fost atribuit prin negociere, pe 11.05.2015, firmei NEI Medica Asist SRL din Bucureşti.

În Constanţa, CEZ deţine Tomis Team SRL, prin care operează parcul eolian de la Fântânele- Cogealac, cel mai mare din Europa. NEI Medica Asist SRL, plătită de CEZ pentru prestarea de servicii medicale angajaţilor săi, administrează o clinică din Bucureşti, condusă de Florentina Norocica Neicu, fost ofiţer SPP, soţia lui Mihai Neicu, patronul grupului de firme NEI Holding. Mihai Neicu a fost iniţial membru PSD şi considerat un apropiat al fostului ministru Miron Mitrea, în mandatul căruia a dat primele tunuri în afacerile sale cu firme de pază, asociat cu ofiţeri SPP. Ulterior, a devenit membru şi chiar lider PDL, pentru a beneficia în continuare de contracte cu statul. Mihai Neicu este cel care a declarat procurorilor de la Parchetul Curţii de Apel, care-l anchetează pentru evaziune fiscală, că a fost chemat de fostul preşedinte PDL, actualul copreşedinte PNL Vasile Blaga, în biroul acestuia de la sediul central al partidului, în 2011, pentru a-i cere să-l ajute pe ginerele politicianului să obţină contracte cu instituţii publice pentru firma acestuia de pază. Ulterior, Adrian Tudosie Sînică, unul din directorii NEI Guard, a devenit administrator al Axis Corporate Security SRL, firma lui Ioan Rudeanu, ginerele de 31 de ani al lui Vasile Blaga. Rudeanu a fost arestat săptămâna trecută pentru evaziune fiscală, într-un dosar cu un prejudiciu adus statului de 600.000 de euro.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218