REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° ConstanÈ›a Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Circ teribil la Ovidiu! Aleşii locali, la un pas de păruială: "Eşti un amărât de şofer, eu am şcoli!" - VIDEO

Circ teribil la Ovidiu! Aleşii locali, la un pas de păruială: "Eşti un amărât de şofer, eu am şcoli!" - VIDEO

Replica API 30 noiembrie 2013 | 00:00 160

Scupra a scăpat definitiv din mână consilierii

Scupra a scăpat definitiv din mână consilierii

"Şoc şi groază" pentru consilierii locali ai oraşului Ovidiu, obligaţi vineri să dea "cu subsemnatul" la intrarea în şedinţă. Pentru prima dată, la intrarea în sala unde a fost organizată şedinţa, un agent al Poliţiei Locale nota numele tuturor celor veniţi. Un consilier din partea opoziţiei a invocat în câteva rânduri termenul "intimidare", apoi l-a luat la rost şi pe agent, care, neputincios, a dat din umeri: "Notăm numele consilierilor, dar şi ai celorlalţi participanţi. Aşa au fost dispoziţiile. Nu ştiu de unde au venit, nu mi-a zis şeful nimic". Întrebat de ce această practică neobişnuită pentru o şedinţă publică, agentul a motivat: "pentru că au mai fost persoane şi din alte localităţi la alte şedinţe". Partea cel puţin amuzantă acum urmează: agentul nu a notat în tabel localităţile din care provin cei interesaţi să participe la şedinţă, care, de altfel, este publică. Însă, grozăvia şi mai mare avea să se petreacă odată cu începerea şedinţei.

Ţipete şi urlete în cadrul şedinţei consiliului local Ovidiu. Dacă ordinea de zi a decurs "strună", un punct sensibil al autorităţilor locale, anume licitaţiile pentru terenuri, a inflamat spiritele. Instant, starea relaxată a devenit atât de tensionată, încât consilierul local Gheorghe Albină a sărit "la gâtul" colegilor săi, nu doar de "serviciu", ci şi de alianţă politică. Dacă USL scârţâie pe plan local, o demonstrează situaţia de la Ovidiu din plin. Discutând de organizarea unor licitaţii pentru terenuri, liberalul Albină a ţipat cât l-a ţinut gura, oferind porţii de blam în mod egal atât consilierului Ion Şerban (PSD), cât şi consilierei Florentina Zaharia (PSD): "Voi doi sunteţi o ruşine! Vorbeşte frumos (către Zaharia - n.r.)! Noi suntem aici pentru a reprezenta interesele cetăţenilor oraşului Ovidiu. Dacă vă întreabă cineva de ce aţi intrat în politică, nu ştiţi nici unul dintre voi ce să răspundeţi", a urlat Albină, îndreptându-şi apoi furia către Şerban: "Tu eşti un amărât de şofer, aia eşti. Eu mai am nişte şcoli" şi revenind imediat la Zaharia: "Tu nu ai ce căuta în consiliul local, habar nu ai de ce eşti aici. Noi suntem aici pentru cetăţeni, pentru interesele lor", a susţinut Albină. Starea de nervozitate s-a domolit după aproximativ cinci minute, moment în care primarul localităţii Ovidiu, George Scupra, a încercat să detensioneze atmosfera cu un discurs populist: "batem apa în piuă şi ne fofilăm. De şase luni ţinem terenuri aiurea, în bălării. Este absurd să fim numai contra doar de dragul de a fi contra, în mod nejustificat. Este nevoie de bani la buget, de locuri de muncă. Nu ştiu dacă ne ajung banii pentru plata utilităţilor până la sfârşitul anului. Mă întreabă multă lume referitor la licitaţiile astea şi am oferit un răspuns corect: eu doar le iniţiez, nu particip la ele, nici nu am voie", a concluzionat Scupra.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218