REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

CIRCOTECĂ la poarta firmei Atlassib: femeia de serviciu, dată afară: „Să pleci, că te iau de ciuf!”

CIRCOTECĂ la poarta firmei Atlassib: femeia de serviciu, dată afară: „Să pleci, că te iau de ciuf!”

Replica API 20 aprilie 2016 | 00:00 308

Absentă 2 zile de la muncă, după o dispută cu directoarea

Absentă 2 zile de la muncă, după o dispută cu directoarea

Emin Ingi

Acuzaţii grave la adresa conducerii Atlassib! O femeie, proaspăt angajată ca femeie de serviciu, susţine că nu a mai fost lăsată să intre în firmă, cu toate că, spune ea, are contract de muncă în continuare valabil! „Să pleci, că te iau de ciuf, am ordin de la directoare”, i-ar fi spus paznicul. Potrivit acesteia, se pare că totul a pornit de la o discuţie cu directorul, acesta din urmă hotărând să facă tot posibilul pentru a scăpa de ea. Cum contractul prevedea că dacă angajata lipsea 3 zile, acesta poate fi desfăcut, reprezentanţii societăţii ar fi decis să treacă la atac, acuză femeia. „Nu am venit două zile pentru că am avut o discuţie mai neplăcută cu directoarea…”, a spus Emin Ingi. Prin urmare, urma cea de-a treia zi, motiv pentru care nu a fost lăsată să intre, după cum a precizat Emin.

Cu un contract semnat la data de 29 martie a.c., Emin Ingi a fost angajată de către firma Atlassib pe postul de femeie de seviciu. Deşi contractul este valabil pe şase luni, mai exact până la data de 28 septembrie a.c., aceasta nu a mai fost lăsată să intre în instituţie. „Contractul la Atlassib încă nu mi s-a încheiat, încă este valabil. Am vrut să mă duc la muncă, însă portarul a început să se manifeste: Să pleci că te iau de ciuf, că am primit ordin de la directoare! Între timp, a venit cineva de la contabilitate şi a încercat să mă bage în firmă, dar nu a reuşit din cauza portarului.

Dacă trei zile nu mă prezint la serviciu, au dreptul legal să mă dea afară. Eu două zile nu am venit pentru că am avut o discuţie mai neplăcută cu directoarea. Când am vorbit cu cei de la personal, mi s-a spus că pot veni la muncă în continuare, că am acest drept, dar mi s-a interzis de doamna directoare să mai intru în firmă”, a precizat Emin Ingi, pentru „Replica”. Motivul? „Cred că totul a pornit de la o colegă de-a mea pentru că eu câştigam mai mult şi ea nu suporta chestia asta. Ea îmi reproşa mie că nu îmi termin treaba şi că mă duc să fac bani în plus, făcând curat în autocare.

Nu s-a plâns nimeni în afară de directoare, care mi-a invocat că nu ar fi mulţumită de serviciile mele. Am implorat-o să îmi mai dea o şansă, să îmi spună care sunt standardele dumneai de curăţenie. Dar nu am avut cu cine să mă înţeleg. Eu i-am spus dacă nu îi plăcea de mine, îmi spunea din start din prima zi. Mi-a făcut imediat contract, mi-au zis că o să am un loc de muncă asigurat. Şi deodată s-a sucit. Nu am făcut nimic grav”, a adăugat Emin. Contactaţi telefonic, reprezentanţii instituţiei au fost radicali. „Nu cunosc acest caz. Nu dăm informaţii despre aşa ceva”, au răspuns aceştia. Emin Ingi va merge şi mai departe. Astfel că va depunde şi o reclamaţie la ITM Constanţa, în speranţa că i se va face dreptate, susţine ea.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218