REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Clubul Goblin îşi SUSPENDĂ activitatea! Şi alte localuri îşi iau măsuri de precauţie

Clubul Goblin îşi SUSPENDĂ activitatea! Şi alte localuri îşi iau măsuri de precauţie

Replica API 3 noiembrie 2015 | 10:49 375

Se pun la adăpost!

Se pun la adăpost!

În urma evenimentelor din ultimele zile, care au plecat de la tragedia petrecută în Clubul Colectiv din Bucureşti, oamenii au început să deschidă ochii şi să ceară explicaţii. Astfel, patronii localurilor au început să vină cu precizări. La Constanţa, Clubul Goblin a decis amenajarea celei de-a treia ieşiri de urgenţă, motiv pentru care îşi va suspenda temporar activitatea.

„Clubul Goblin Constanţa dispune încă de la deschidere de două căi de ieşire, dispuse în capete opuse ale spaţiului şi foarte uşor accesibile. Construcţia este în mare parte din cărămidă, piatră, şi ornamente metalice, complet ignifuge. Un număr mare de extinctoare profesionale de mărimea celor prevăzute în lege sunt dispuse peste tot în club, de la garderobă, până la bar, scenă, pupitru DJ, şi magazia de marfă, iar personalul este instruit pentru folosirea acestora. Instalaţia electrică, de asemenea, este foarte bine pusă la punct, a fost re-verificată şi nu prezintă nici un risc de pericol.

Deşi probabilitatea izbucnirii unui incendiu la noi în club este extrem de mică, am luat decizia de a amenaja o a treia ieşire de urgenţă, chiar în dreptul scenei de spectacole. Va fi mărită considerabil şi capacitatea de extracţie a sistemului de ventilaţie. De asemenea, deşi necesitatea acestora este foarte puţin probabilă şi nu sunt obligatorii pentru cluburi cu suprafeţe mai mici de 700 mp, cum este al nostru, luăm în considerare şi instalarea unui sistem profesional de sprinklere.

Din respect pentru clienţii noştri, mulţi dintre care în toţi aceşti ani ne-au devenit şi buni prieteni, luăm decizia de a suspenda temporar activitatea până la punerea la punct în amănunt a tuturor detaliilor privind siguranţă şi încrederea totală a tuturor celor care ne intră în club, indiferent de impactul financiar pe care îl are această decizie asupra noastră, angajaţilor şi colaboratorilor noştri.

Vă mulţumim pentru sugestii şi pentru susţinerea extraordina de care aţi dat dovadă în toţi aceşti ani. Ţineţi aproape”, au transmis reprezentanţii clubului. Ei au mai transmis, tot în cursul zilei de ieri, că acţionarii de la Colectiv nu mai au nici o legătură cu localul de la malul mării: „S-au retras din Goblin”.

Constănţenii au sărit pe reprezentanţii clubului El Comandante: „Unde aveţi voi două ieşiri?”

În timp ce Goblin a decis să amenajeze o a treia ieşire de siguranţă, şi El Comandante posta anunţuri pe pagina de socializare Facebook. „Grupul El Comandante este alături de familiile şi prietenii victimelor din accidentul care a avut loc la clubul Colectiv. Pentru următoarele 3 zile, toate locaţiile vor fi închise, în semn de solidaritate, urmând ca pe data de 6 noiembrie, vineri, toate profiturile să fie donate în vederea sprijinirii familiilor afectate”, a anunţat clubul El Comandante din Constanţa, pe 31 octombrie.

Însă, constănţenii au afirmat: „Sper să vă puneţi la punct şi voi cu ieşirea. În caz de urgenţă pe unde se iese la voi din club???”. Răspunsul reprezentanţilor nu a întârziat să apară: „Clubul este dotat cu două ieşiri”. Şi atunci a izbucnit haosul pe internet: „Unde aveţi voi două ieşiri? Ştie cineva de cea de-a doua? E semnalizată?”, a spus un constănţean. „De pe ringul de dans în caz de urgenţă pe unde se iese afară? Până ajungi de pe ring sus, ard si pietrele. Dar trebuie să vedem cum mor oamenii ca să luăm măsuri. Ce contează atât timp cât aşa se înmulţesc miliardarii?”;

„Poate de asta închid, să se pună la punct, să nu-i prindă cu mâţa-n sac!”; „Alooo, ieşire de urgenţă să scrie clar că e ieşire de urgenţă, nu o a 2 a ieşire care să fuctioneze ca o uşă intrare - ieşire normală, plan care să fie la vedere desenat, proiectat în care să cuprindă ieşirea sau ieşirile de urgenţă, vrăjeală! O a 2 a uşă de ieşire o avea şi marele club Colectiv”; „Pentru 500 de persoane sunt necesare 6 uşi de evacuare... Deci cum rămâne cu cele 4 ce lipsesc?”; „Asta e scăparea voastră, de ce închideţi? Să aveţi timp să remediati situaţia, să vă puneţi la punct? Nu era mai bine dacă eraţi ok de la bun început? (…)”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108