REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

CONDAMNAT periculos, URMĂRIT cu focuri de armă de mascaţii din Constanţa

CONDAMNAT periculos, URMĂRIT cu focuri de armă de mascaţii din Constanţa

Replica API 17 martie 2016 | 00:05 296

Capul unei grupări infracţionale

Capul unei grupări infracţionale

Urmăriri şi focuri de armă pe străzile din Constanţa! Oamenii legii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa şi mascaţii au luat urma a doi hoţi cu „vechime”, unul dintrei ei fiind chiar căutat întrucât fusese condamnat la închisoare şi se ascundea. Astfel, oamenii legii au tras 12 focuri de armă şi i-au urmărit pe cei doi prin grădini şi curţile locuitorilor din zona Academiei Navale.

Poliţiştii din cadrul BIC al municipiului Constanţa şi cei din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale ai IPJ Constanţa, în seara de marţi, 15 martie, au prins doi indivizi, Florin Ghiţă şi Sinan Lapte. Aceştia sunt bănuiţi de mai multe furturi din locuinţe. Pentru prinderea lor, oamenii legii au apelat la armele din dotare, efectuând 12 focuri de armă, în plan vertical, fără ca vreo persoană să fie rănită. Cei vizaţi nu s-au oprit şi au continuat să fugă pe străzile din zona Academiei Navale, sărind prin curţile oamenilor. În cele din urmă, ei au fost imobilizaţi pe strada Bucuriei. De asemenea, precizăm că ambii sunt cunoscuţi cu antecedente penale. Spre exemplu, Sinan Lapte, din Hârşova, a mai fost arestat şi în 2011, tot pentru furturi din locuinţe. La acea vreme, printre păgubiţi s-a aflat şi omul de afaceri Marian Cartoafă, a cărei vilă, situată pe raza Secţiei 1 Poliţie, a fost călcată de hoţi. Prejudiciul s-a ridicat la 50.000 de lei. Totodată, precizăm că el a intrat în atenţia oamenilor legii şi în 2007, când a fost prins tot cu focuri de armă pe raza Secţiei 2 Poliţie. Alături de el se aflau şi Tătar Sinan, dar şi Bacî Asan, ultimul fiind rănit şi dus la spital.

Florin Ghiţă era dat în urmărire: fusese condamnat!

Şi Florin Ghiţă este cunoscut cu antecedente penale, în 2015 fiind „vizitat” de mascaţi. La acea dată, oamenii legii au stabilit că acesta ar fi comis 5 infracţiuni de furt şi tentative de furt din locuinţe, pe raza municipiului Constanţa în intervalul 14.11.2015 - 7.12.2015. Totodată, în sarcina lui Florin Ghiţă, s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Individul, cu domiciliul în Bacău, acţiona în Constanţa, spărgând locuinţe pe bandă rulantă, de mai mulţi ani. Se pare că acesta chiar coordona o grupare infracţională. După ce a fost cercetat în mai multe dosare, Florin Ghiţă a şi fost condamnat. Astfel, în 2012 a primit doi ani cu suspendare pentru furt, apoi în 2014, dar şi în 2015, când a primit 4 ani şi 4 luni cu executare, decizie rămasă definitivă la Curtea de Apel Constanţa. Încă de atunci el era dat în umărire. Între timp, celelalte dosare continuau să fie în atenţia magistraţilor, motiv pentru care, pe 11 martie anul curent, Ghiţă s-a mai ales cu o condamnare, fiind vorba de 6 ani 1 lună şi 243 zile închisoare (după ce pedepsele au fost contopite). Decizia Judecătoriei Constanţa nu este încă defintivă. Şi, din câte se pare, chiar dacă era căutat pentru a fi introdus în penitenciar, Ghiţă continua să fure, astfel fiind depistat în municipiu, pe 15 martie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218