REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Conducere nouă la BTT. Firma de turism a statului începe să vândă excursii la Disneyland Paris

Conducere nouă la BTT. Firma de turism a statului începe să vândă excursii la Disneyland Paris

Replica API 12 martie 2016 | 00:56 629

Majoriateta deciziilor comerciale, amânate în ultima AGA

Majoriateta deciziilor comerciale, amânate în ultima AGA

Sursa foto: AFP

Biroul de Turism pentru Tineret (BTT) SA are o nouă conducere, validată de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de pe 7 martie a.c., când s-au amânat totuşi decizii comerciale importante pentru societatea de stat, printre care şi planul de management. Pe de altă parte, trebuie remarcat faptul că BTT încearcă o abordare inedită pentru revigorarea sa economică, în condiţiile în care, în 2014, firma de stat înregistra cele mai mari pierderi din istoria sa, de peste 5,6 milioane lei, fără a mai pune la socoteală datorii de alte 4,3 milioane lei. Acum, BTT a început să vândă, pe lângă sejururi la hotelurile sale, în special pe litoral, pachete turistice la... Disneyland Paris.

AGA societăţii de stat deţinute de Ministerul Tineretului şi Sportului a votat în şedinţa de pe 7 martie a.c. revocarea vechiului Consiliu de Administraţie (CA), alcătuit din Simona Caraghiaur, Dana Pavel, Corina Mihaela Teodor, Laurenţiu Crîmu şi Alexandru Lazarov. În loc, a fost numit un nou CA din care fac parte Simona Caraghiaur, Bogdan Alexandru Mugescu, Alexandra Florea, Dana Pavel şi Laurenţiu Crîmu.

AGA s-a abţinut apoi la proiecte precum vânzarea unui teren de 35.310,96 metri pătraţi din Costineşti, aferent Vilelor Amiral, către Vox SA, încheierea unor contracte de superficie având ca obiect terenuri preluate de la BTT Perla Costineştiului, prelungirea unor contracte de închiriere, dar şi planul de management al BTT. În schimb, s-a votat pentru închirierea vilei Club Nord şi a hotelului Costineşti. Firma de stat care are o avere imobiliară estimată la nivelul anului 2014 la 52 milioane de lei (circa 12 milioane de euro) încearcă acum o strategie inedită pentru resuscitarea sa financiară.

Aşa se face că BTT a început să vândă excursii la Disneyland Paris, chiar dacă s-ar presupune că studenţii şi tinerii fără prea multe obligaţii care formează, teoretic, publicul său ţintă, n-au copii şi nici bani pentru a se plimba în capitala Franţei. Pentru a nu deveni cârcotaşi, pe ideea că măcar încearcă ceva pentru a se revigora, BTT are oferte de preţ foarte interesante: 235 euro/persoană pentru 4 nopţi de cazare şi 5 zile de intrare în parcuri. Oferta este valabilă în perioada martie- octombrie 2016, iar BTT colaborează aici cu o altă societatea de stat, Tarom.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367