REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Confesiunile taximetriştilor constănţeni: se laudă că îşi „curentează” clienţii

Confesiunile taximetriştilor constănţeni: se laudă că îşi „curentează” clienţii

Replica API 27 octombrie 2014 | 00:28 463

Despre colegii de breaslă!

Despre colegii de breaslă!

Îndeletnicirile taximetristului Ion Doagă, cunoscut în Constanţa ca „şarlatan” întrucât dublează kilometrii curselor, nu mai reprezintă o noutate, clienţii lui adresându-se şi redacţiei „Replica” de Constanţa. Însă, părerile colegilor lui de breaslă sunt împărţite. Dacă unii au preferat să se abţină sau să precizeze că trebuie şi ei să trăiască, alţii au spus că au auzit de el, că este cunoscut pentru astfel de „manevre”. În plus, filmaţi cu camera ascunsă, taximetriştii din zona Gării au menţionat că o cursă de la Primărie şi până în Tomis Nord nu are cum să coste 35 de lei, aşa cum a pretins Ion Doagă în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Are zeci de plângeri de la clienţii care s-au simţit înşelaţi. Vorbim despre taximetristul Ion Doagă, care conduce un Nissan Primera, cu numerele CT 94 DOG, şi care, în noaptea de sâmbătă spre duminică a solicitat pe o cursă ce a început din zona Primărie şi până în Tomis Nord suma de 35 de lei, în condiţiile în care au fost parcurşi 6,57 kilometri cu 2,15 lei/ km. După ce lucrurile s-au lămurit în privinţa lui, şi anume că este cunoscut ca procedând astfel, lucru întărit şi de Lică Neagu, şeful Camerei Taximetriştilor din Constanţa, reporterii “Replica” au vrut să afle şi părerea altor taximetrişti. „Da, am auzit de el, dar nu face aici. S-ar putea să fi fost. Mai degrabă îl găsiţi vizavi de ITM. Nu mi se pare normal, de unde… (cu privire la cursa de 35 lei Primărie – Tomis Nord- n.r.). Să fie vreo 4 sau 5 kilometri. De la Bueno cred că mai mult de 10 lei nici nu face, maxim 12 lei. Cu acel bon se poate contesta. Da, îl ştiu pe ăsta. Cred că îl mai puteţi găsi şi în faţă la CEC. Aici vine rar, doar când mai aduce vreun client şi se bagă în line”, a spus un taximetrist din zona Gării. Următorul şofer filmat chiar a menţionat că din pricina acestor taximetrişti sunt şi ei văzuţi într-un mod rău. „Nu prea stau eu prin gară, pentru că aici lumea fuge de taximetre. Şi ăştia se bagă în faţă, fac scandal. Dar cum să fie 14 kilometri de la Bueno? Nu are cum să facă atât. Uitaţi, când se fac lucrurile astea, lumea nu se mai uită nici la cei care sunt cinstiţi. Dacă ăla curentează, că ei aşa vorbesc, se laudă: mamă, ce l-am curentat p-ăla. Şi apoi normal că lumea nu mai vine nici la cei corecţi. Ăştia nu aleg clienţii, îi ard pe toţi. Pe care poate să-i ardă, îi arde!”, a spus acesta. Prin urmare, mare atenţie cât plătiţi pe o cursă făcută cu taximetrul! Uitaţi-vă la preţul afişat şi faceţi un calcul estimativ.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614