REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Confesiunile unor împătimiţi ai pariurilor sportive din Constanţa: „Am fost în prag de divorţ”

Confesiunile unor împătimiţi ai pariurilor sportive din Constanţa: „Am fost în prag de divorţ”

Replica API 28 aprilie 2016 | 00:35 538

Din pricina sărăciei, de plictiseală sau din plăcere! Sunt şi care bagă câte 5 mii de lei pe zi

Din pricina sărăciei, de plictiseală sau din plăcere! Sunt şi care bagă câte 5 mii de lei pe zi

Sursa foto: virtual.net

Pariurile sportive tind să devină în România sport naţional. Mirajul unor câştiguri relativ mari, imediate, pentru care se investesc sume mici, este mult mai puternic decât raţiunea omenească, transformând uşor un simplu observator al fenomenului într-un pasionat jucător. Sute de mii de români bagă, zi de zi, bani la pariuri, în speranţa că vor ieşi cumva din sărăcie. România a devenit, în ultimul timp, patria pariurilor. Potrivit statisticilor, peste un milion de români, adică 5% din populaţie, pariază în mod constant. Fenomenul este vizibil la orice colţ de stradă. Au apărut case de pariuri inclusiv în mediul rural.

Ce înseamnă de fapt pariurile sportive? În fiecare zi în întreagă lume se desfăşoară zeci sau chiar sute de competiţii, fie că este vorba de fotbal, tenis, baschet, handball, rugby etc. Persoana care doreşte să parieze îşi alege un eveniment sportiv (un meci) sau mai multe şi în funcţie de inspiraţia sa poate pune în joc o anumită suma de bani. Dacă pronosticul a fost unul inspirat, atunci persoana câştigă. Putem spune că este un fel de sistem de loterie, dar mult mai avantajos. Tocmai acest sistem „avantajos” i-a făcut şi pe constănţeni să îşi încerce norocul. Şi nu oricum, ci investind sume frumuşele. Cei care cunosc cel mai bine sumele investite de constănţeni sunt operatorii caselor de pariuri. „La noi, la agenţie, vin fel şi fel de oameni. Cea mai mică sumă pe care o persoană o poate paria este 2 lei. În rest fiecare pune cât doreşte şi cât are disponibil. În general, cei care pun 2 lei pe un bilet sunt foarte puţini şi în general sunt pensionari. În medie suma investită pe zi este undeva la 40-50 de lei, dar sunt şi persoane destul de pasionate care stau în agenţie de dimineaţă până seara. Aceste persoane bagă şi căte 50-60 de milioane de lei vechi pe zi”, a declarat Mariana, o operatoare a unei agenţii de pariuri. Pe lângă faptul că majoritatea constănţenilor crede că va ieşi din sărăcie dacă bagă bani la pariuri, motivaţia este diferită.

Confesiunile unor împătimiţi ai pariurilor sportive: „Am fost în prag de divorţ”

Stelian. G afirmă că nu este un mare împătimit al jocurilor de noroc, însă preferă să joace la pariuri decât să investească bani la păcănele. „Consider că sunt mulţi mai mulţi oameni care câştigă la pariuri decât la jocurile de noroc, cu toate că şi pariurile sunt jocuri de noroc. La pariuri mergi mai mult pe mâna ta, la păcănele trebuie să aştepţi să îţi dea aparatul, iar la pariuri poţi să te uiţi pe clasamente, statistici şi să alegi. Este un procentaj mai mare de câştig. Nu investesc foarte mulţi bani în pariuri pentru că îmi cunosc limitele”, a declarat Stelian. G. Însă, nu de aceiaşi părere este şi Cosmin, un băiat cu o situaţie financiară destul de bună, care consideră pariurile un mod de relaxare. „Merg şi stau şi câte şase, şapte ore în agenţia de pariuri de lângă mine. Bine, asta mai mult pe timp de iarnă, deoarece vara nu am timp pentru că muncesc. Eu cred ca aşa mă relaxez. Îmi place să fac calcule, să analizez şi să mă sfătuiesc şi cu alţi jucători. Banii, din fericire pentru mine, nu sunt o problemă, aşa că pot să pun ce sumă vreau eu. Cred că cea mai mare sumă a fost de 30 de milioane lei vechi. Am şi câştigat bani din pariuri, dar am şi pierdut foarte mulţi”, a mărturisit Cosmin. Total opus lui Cosmin este Radu, un bărbat care a avut foarte mari probleme din cauza pariurilor. „Am început să joc la pariuri acum patru sau cinci ani. La început mă prosteam, apoi am văzut că am câştigat şi am început să bag din ce în ce mai mulţi bani. În timp am devenit atât de împătimit, încât tot salariul îl cheltuiam la pariuri. Am avut foarte mari probleme cu soţia mea din această cauză şi am fost în prag de divorţ. Când mi-a dat seama cât e gravă este situaţia şi că nu mai avea bani de absolut nimic, am pus stop, dar nu definitv. M-am limitat la câţiva lei pe zi şi aşa am rămas de vreo câteva luni”, a mărturist Radu. În anul 2014 în România erau deschise 3.700 de agenţii de pariuri. În anul curent numărul acestora a ajuns la peste 5.000.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367