REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Consilierii de la Finanţe care au fost prinşi luând mită au maşinile sub sechestru şi contractele de muncă suspendate

Consilierii de la Finanţe care au fost prinşi luând mită au maşinile sub sechestru şi contractele de muncă suspendate

Replica API 1 iulie 2014 | 00:00 505

Mihăilescu: "Cine a greşit, să plătească!"

Mihăilescu: "Cine a greşit, să plătească!"

O pată neagră pe imaginea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, odată cu trimiterea în judecată a doi consilieri superiori din cadrul instituţiei, prinşi luând mită. Directorul DGFP, Emil Mihăilescu este profund dezamăgit de situaţie. "Dacă au greşit, să plătească. Atât pot să zic. E o pată, nu ne caracterizează. Contractele lor de muncă au fost suspendate, odată cu trimiterea lor în judecată. Repet, cine greşeşte, să plătească. Nu este normal să se întâmple aşa, vă daţi seama că nu ne face onoare, dar... se mai întâmplă...", a precizat Mihăilescu, pentru "Replica".

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor Marius Valeriu Toropu şi Alexadra Bolchiş, consilieri superiori în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa - Serviciul Inspecţie Fiscală Persoane Fizice, în sarcina cărora s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Potrivit DNA, cei doi consilieri au efectuat o inspecţie fiscală parţială la o persoană fizică (denunţător în cauză), prilejuită de cererea formulată de aceasta, în legătură cu rambursarea taxei pe valoarea adăugată pentru perioada 01.03.2012 - 31.01.2014.

Ce spun procurorii

"În timpul efectuării controlului sus-menţionat, cei doi inculpaţi, i-au pretins denunţătorului, pentru a-i facilita obţinerea banilor solicitaţi, un procent de 10%, din suma totală la care acesta avea dreptul la rambursare, respectiv, de 31.300 RON cu titlu de mită, din suma totală de 313.000 RON. Fără această verificare, finalizată cu Raportul de inspecţie fiscală din data de 17.03.2014, plata nu putea fi efectuată. Denunţătorul a acceptat propunerea formulată de inculpaţi şi, la indicaţia inculpatului Marius Valeriu Toropu, i-a remis acestuia suma pretinsă, în două tranşe, ambele plătite în cursul lunii martie 2014, prima în valoare de 15.000 lei, iar cea de-a doua în valoare de 16.300 lei. La indicaţiile aceluiaşi inculpat, banii au fost plasaţi, de fiecare dată în câte un autoturism. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului judiciar asupra a două autoturisme, aparţinând celor doi inculpaţi. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul D.I.P.I. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză", se arată în rechizitoriul întocmit de DNA. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, au mai precizat procurorii.

Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367