REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Consilierul Chesoi şi-a „trântit” cârciuma-n drum

Consilierul Chesoi şi-a „trântit” cârciuma-n drum

Replica API 8 aprilie 2016 | 00:05 341

Locatarii unui bloc sunt disperaţi!

Locatarii unui bloc sunt disperaţi!

Fiecare cartier al municipiului Constanţa îşi are propria bodegă. Local cu preţuri accesibile pentru oricine, însă luat cu asalt de persoanele mediocre, puse pe scandal, pe deranjarea liniştii publice. Nu face excepţie nici zona de la Piaţa Obor. Aici, într-un spaţiu deţinut de unul dintre consilierii municipali ai Constanţei funcţionează un bar reclamat în mai multe rânduri de asociaţia de locatari nr. 694. Constănţenii din blocul L21, situat pe Bd. 1 Decembrie 1918, spun că au ajuns la limita răbdării, sesizând primăria să verifice localul, programul de funcţionare al acestuia, precum şi aspecte ce ţin de ordinea publică, dar şi de respectarea legii privind exploatarea „păcănelelor”.

Răspunsul nu a întârziat să apară, însă e o dovadă că, dacă eşti consilier, altfel te vede lumea! Mai exact, primăria a cerut, la rândul ei, un punct de vedere de la societatea controlată de consilierul „din poveste”, iar explicaţiile firmei au fost de maniera că „totul e bine şi frumos”, iar dacă e nevoie, „acordă sprijin cetăţenilor”. În fine, dincolo de răspunsul meşteşugit cu grijă, pe care îl puteţi consulta în documentele ataşate, nu putem să nu remarcăm următorul aspect: nu se fac menţiuni cu privire la aparatele de jocuri de noroc.

În schimb, consilierul care controlează SC Andalex SRL, Tudorel Chesoi, se semnează ca „administrator” în răspunsul către primărie/ reclamanţi, suscitându-ne curiozitatea dacă nu cumva se află în incompatibilitate. „Barul este o ciumă pentru locatari. Au contractat şi o firmă de jocuri mecanice. Oamenii preferă să stea acolo o zi întreagă şi mai mult decât atât, sunt ceea ce legea îi numeşte grup cu potenţial infracţional. Uneori, chiar o fac. Stau noaptea târziu acolo şi beau, după care oamenii nu pot să intre sau iasă din bloc”, a precizat Dan Corneliu, administratorul blocului.

Mai mult decât atât, nu doar că aşa-zişii clienţi ai locului consumă bături alcoolice pe unde apucă, dar mizeria pe care o lasă în urmă este de nedescris. „Cât de îngrijite sunt spaţiile de lângă blocuri, cu flori, vezi chiştoace. Se vede mizeria, deşi noi încercăm să menţinem curăţenia. Lasă sticlele peste tot”, a adăugat Dan Corneliu. Ce să mai vorbim de limbajul licenţios pe care clienţii barului îl folosesc, fără să ţină cont de persoanele din jur. „Seara, nu poţi trece prin zonă. Noi n-aveam treabă, dar la doi paşi de geam înjură, sunt copii mici în casă şi bătrâni. Vrei să intri în bloc, nu poţi să intri din cauza lor”, a precizat Gheorghe Ghiţă, un locatar al zonei.

Dan Corneliu

Patronii barului vor să se extindă şi pe trotuar!

Dacă nu era de ajuns, iată că patronii barului doresc să se şi extindă. Cum altfel, decât să blocheze accesul maşinilor în parcarea blocurilor! „Simpla existenţă a barului nu ne deranjează. În schimb, faptul că ar dori să se extindă pe carosabil şi să blocheze accesul maşinilor, astfel încât ei să îşi scoată mesele ca pe o terasă, asta ne deranjează.

Primăria ne-a asigurat VERBAL, nu am nimic în scris, că nu le vor acorda acest aviz”, a explicat administratorul blocului afectat de măscăreala produsă de clienţii barului. Precizăm Dan Corneliu a înaintat mai multe sezizării primăriei, Poliţiei Locale, cât şi firmei sub a cărei aripă se află barul cu pricina. Rezultatul?! „Le-am făcut adresa, dar răspunsurile au fost cam evazive. Am făcut sesizare şi la Poliţie şi le-au aplicat doar amenzi. Şi am solicitat să nu le dea aviz pentru blocarea circulaţiei. Din ceea ce văd, se cam pasează motanul. Mă tem ca până la urmă să se dorească să renunţăm”, a adăugat Dan Corneliu.

Diana NEAŢĂ, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218