REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Constanţa a rupt lanţul: mii de oameni au ieşit la protest!

Constanţa a rupt lanţul: mii de oameni au ieşit la protest!

Replica API 7 noiembrie 2015 | 00:00 270

Se îngroaşă gluma!

Se îngroaşă gluma!

În jur de 6 mii de constănţeni au protestat, pentru a patra seară consecutiv, pe bulevardele din centrul Constanţei. A fost cea mai mare manifestare cum nu a mai văzut oraşul de la malul mării de ani de zile. Au fost tineri care au plecat în marş de la stadionul Farul către Harta din zona Parcului de la Primărie. S-a scandat în faţa Prefecturii şi a Primăriei Constanţa, a fost spună rugăciunea „Tatăl Nostru”, iar un violinist a cântat în memoria victimelor de la Club Colectiv din Capitală. Unii au strigat: „Bulălău, demisia!”.

Protestatarii au cerut schimbarea întregii clase politice şi au scandat diverse lozinci precum „Nu plecăm, nu plecăm”, „CNA, demisia”, „Corupţia ucide”, „Afară, afară, cu mafia din ţară”, „Demisia”, „Educaţia, prioritate naţională”, „Bunicii la război, părinţii la revoluţie, acum e rândul nostru”, „Confiscarea averilor ilicite”, „Bani pentru educaţie şi sănătate”, „Salariul minim să fie majorat”. În timp ce mii de constănţeni au plecat la un moment dat în marş pe străzi, alte circa 2 mii de tineri au rămas în faţa Prefecturii, spunând că nu vor ca protestul lor să fie confiscat de politicieni.

Şi oraşul Cernavodă a ieşit din amorţeală! Sute de cernăvodeni au fost prezenţi în piaţa Primăriei din Cernavodă, unde au aprins lumânări în memoria victimelor de la Club Colectiv. Oamenii au intonat imnul şi au cântat melodia „Din toată inima pentru România”. La fel, şi tinerii din Năvodari au ieşit din nou în stradă, în parcul central din oraş. S-au strigat: „Jos corupţia” şi „Demisia”. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Mangalia.

Alexandra ANTON, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614