REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constanţa: oraşul în care mizeria, gropile şi nesimţirea sunt la ele acasă

Constanţa: oraşul în care mizeria, gropile şi nesimţirea sunt la ele acasă

Replica API 7 martie 2016 | 15:37 1159

Ne place să arătăm cu degetul, dar cum acţionăm?!

Ne place să arătăm cu degetul, dar cum acţionăm?!

Faptul că oraşul de la malul mării nu mai e ce a fost odinioară nu este o noutate pentru nimeni. Ceea ce este indignant este însă că anumite probleme persistă de ani buni în municipiu. Gropi care la fiecare ploaie devin mormane de apă şi noroi, parcări inestetice şi greu accesibile, pasaje pietonale infecte, parcuri lăsate de izbelişte, lipsa coşurilor de gunoi pe străzile intens circulate - sunt doar câteva dintre aspectele dezolante care conturează imaginea urbei de la malul mării. Pe de o parte, este necesară şi o mai bună intervenţie a administraţiei locale, iar pe de altă parte, mai sunt şi cetăţenii care arată cu degetul şi se plâng de mizerie după ce au aruncat în spatele lor nenumărate deşeuri.

Constanţa are multe aspecte negative în descrierea ei, aspecte ce ţin de curăţenia oraşului, de iluminat public, de confort urban, de siguranţa cetăţenilor ş.a.m.d. Din acest motiv, reporterii cotidianului „Replica” au luat „la picior” străzile gri ale oraşului, pentru a vedea cu ce se confruntă comunitatea. Pe străzile Dunării, Frigului, Aurora, pe Şoseaua Mangaliei, bulevardul 1 Mai şi în Piaţa Farului există numeroase exemple de indiferenţă şi nesimţire crasă.

De exemplu, pe bulevardul 1 Mai, pe lângă lipsa coşurilor de gunoi, mai constituie o problemă şi mormanele de gunoi menajer şi din construcţii aruncate în faţa blocurilor, precum şi foste gherete la care se vindeau ziare şi bilete RATC care, abandonate, au fost vandalizate. În Piaţa de la Far sunt multe pavele lipsă şi gropi care, pe lângă faptul că îngreunează accesul autoturismelor în zonă şi reprezintă un mediu propice pentru crearea unor bălţi de apă şi noroi, sunt de-a dreptul inestetice. În aceeaşi zonă, în parc, lipsa băncilor noi este şi ea un inconvenient pentru trecători şi cei ce doresc să se recreeze în aer liber.

De jur împrejurul farului, sunt doar câteva bănci în stare bună, dar sunt prea răsfirate, iar cele vechi reprezintă o adevărată ruşine: lemnul este vechi, putred şi scorojit. Pasajul de pe Şoseaua Mangaliei este locul în care mizeria este aşezată convenabil sub preş sau, în cazul de faţă, într-un colţ. Nici strada Aurora nu e ocolită de gropi, în schimb şoferii sunt nevoiţi să fie mai atenţi când circulă pe această stradă, sau când vor să parcheze în zonă. Parcarea din faţa blocului PF 3 necesităă şi ea reparaţii serioase.

Nici strada Dunării nu arată prea bine, şi aici găsindu-se numeroase denivelări şi gropi. Una din străzile care are ieşire către bulevardul 1 Mai arată şi ea de-a dreptul deplorabil. Astfel, strada Frigului este plină de gropi şi denivelări, ca să nu mai vorbim de faptul că parcarea nu e nici ea amenajată corespunzător. Rămâne de văzut dacă aceste probleme se vor remedia în perioada următoare sau dacă vor rămâne nişte aspecte uitate de lume şi de autorităţi, care vor deveni, dacă nu au devenit deja, ceva perfect normal.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367