REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Constanţa, TERORIZATĂ de o gaşcă de hoţi! Au furat şi de la Copos

Constanţa, TERORIZATĂ de o gaşcă de hoţi! Au furat şi de la Copos

Replica API 27 februarie 2016 | 00:58 582

Arestaţi!

Arestaţi!

Sursa foto: cctv.co.ok

Mai mulţi indivizi, cunoscuţi cu antecedente penale, au ajuns din nou în atenţia oamenilor legii. Aceştia au fost arestaţi pe 26 februarie anul curent. Menţionăm că, în trecut, au dat spargeri pe bandă rulantă, chiar şi la comandă, sub coordonarea unui deţinut. Precizăm că indivizii au furat şi de la omul de afaceri George Copos.

Cristian Marian Gaşpar, Daniel Creiniceanu, Nicuşor Nicolae şi Adrian Roşu au fost prezentaţi cu propunere de arestare de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. La data de 26 februarie anul curent, magistraţii au decis ca aceştia să fie arestaţi pentru 30 de zile. Precizăm că indivizii sunt cunoscuţi cu antecedente penale, fiind eliberaţi recent din penitenciar. Spre exemplu, Cristian Marian Gaşpar, Daniel Creiniceanu şi Nicuşor Nicolae au terorizat 3 judeţe în 2010, fiind vorba de Constanţa, Ialomiţa şi Cluj.

Aceştia acţionau la comandă sau la pont, sustrăgând, de la diverse firme sau persoane fizice, bunuri, începând de la scule mecanice până la laptopuri, motoare de şalupe etc. Printre victimele acestora se numără şi afaceriştii George Bosânceanu şi George Copos, cărora li s-au furat şalupele şi motoarele acestora. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că era vorba despre 11 indivizi, care au fost acuzaţi de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi furt calificat, respectiv complicitate la aceste infracţiuni şi tăinuire.

Reţeaua infracţională a fost destructurată în mai 2011, când unii dintre suspecţi au fost prinşi în zona Doraly, în timp ce se pregăteau de un nou atac. După cum este menţionat şi mai sus, aceştia acţionau la comandă. Mai exact, anumite persoane spuneau că au nevoie de anumite bunuri, iar aceştia făceau rost. Ulterior, după ce unul dintre ei a ajuns la închisoare, fiind vorba despre Mihalache Vişan, a început chiar el să le dea ponturi. Spre exemplu, în decembrie 2010, Bogdan Nica, patronul unei discoteci din Mihail Kogălniceanu, a precizat că are nevoie de aparatură de profil, iar Gaşpar a plecat la Cluj, de unde a sustras cele necesare.

Apoi, la începutul anul 2011, au furat mai multe boxe dintr-o discotecă din Poarta Albă. Şi comenzile curgeau. Astfel au primit un pont cum că o persoană vrea motoare de ambarcaţiuni. Prin urmare, hoţii au furat de la societatea SC Ana Yacht Club SRL, din Eforie Nord, dar au sustras şi o şalupă ce-i aparţinea lui George Bosânceanu, patronul hotelului Histria, acum aflat şi el în detenţie. Şi furturile au tot continuat până în mai 2011. În iunie 2012 au fost condamnaţi definitiv la închisoare, după care au fost eliberaţi condiţionat, în 2014 şi 2015.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367