REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Constănţenii acuză: locuitorii din Henri Coandă VANDALIZEAZĂ maşini şi fură tot ce prind!

Constănţenii acuză: locuitorii din Henri Coandă VANDALIZEAZĂ maşini şi fură tot ce prind!

Replica API 11 februarie 2016 | 23:33 821

Noaptea şi furtul! Tomis Nord, sat fără câini?

Noaptea şi furtul! Tomis Nord, sat fără câini?

Locuitorii din cartierul constănţean Tomis Nord au ajuns în punctul în care pur şi simplu nu mai ştiu ce să facă, şi asta pentru că autoturismele continuă să le fie vandalizate. În plus, aceştia au renunţat să mai anunţe Poliţia şi sunt convinşi că infractorii sunt locuitorii din cartierul social Henri Coandă. Unele dintre cele mai recente evenimente nefericite au avut loc în urmă cu câteva seri, când două autoturisme marca Daewoo Tico, parcate pe strada Capidava, au fost vizate de hoţi.

Nu mai este o noutate că locuitorii din cartierul Tomis Nord sunt nemnemulţumiţi de faptul că autoturismele le sunt sparte aproape noapte de noapte. Situaţia este una mai veche şi, la un moment dat, un locatar al blocului U4 de pe strada Suceava chiar a montat o cameră de supraveghere pentru a observa ce se petrece în parcare. Însă, surpriza a fost că, la scurt timp, a dispărut şi camera de supraveghere. În toate aceste cazuri, care au fost sesizate la Poliţie, oamenii legii au declanşat cercetările şi mai mulţi suspecţi au fost prinşi.

Numai că mulţi dintre ei sunt minori, motiv pentru care au fost cercetaţi în libertate şi automat şi-au continuat activitatea infracţională. De data aceasta, constănţenii consideră că infractorii sunt din cartierul social Henri Coandă, dar au renunţat să mai sesizeze Poliţia, spunând că au obosit. Spre exemplu, în urmă cu câteva seri, hoţii au acţionat pe strada Capidava, acolo unde au îndoit portierele a două autoturisme marca Daewoo Tico, de unde au sustras un casetofon, o umbrelă dar şi multe mărunţişuri.

„Problema este că se întâmplă frecvent. Nu fură de fiecare dată, poate nu găsesc ceva de luat, nu ştiu, dar vandalizează. Ideea e că mi-am găsit maşina cu portiera îndoită, cu furtunul de la rzervor tăiat, dar uneori doar au împrăştiat tot şi nu au furat nimic. De data aceasta am auzit că doi vecini au păţit-o în aceeaşi noapte. Unuia i s-a furat casetofonul şi celuilalt doar o umbrelă. Şi nu este pentru prima oară. Eu m-am săturat de câte ori mi s-a furat benzina. Am Matiz”, a declarat, pentru „Replica”, un bărbat care locuieşte în blocul U4 de pe strada Suceava.

Pe cine acuză constănţenii din Tomis Nord

Tot acesta susţine că a renunţat să mai meargă la Poliţie. „Nici vecinii mei nu au mai chemat Poliţia, dar nici eu. Păi, ce rost are? Am obosit. Cred că sunt cei din Henri Coandă, pentru că de când s-a construit cartierul parcă a explodat şi mai tare fenomenul ăsta cu furturile”, a mai spus constănţeanul. Cât despre controversatul campus social, lumea este cam revoltată, ce-i drept. Mai ales cei ce locuiesc pe străzile din apropiere, întrucât strada Suceava este ceva mai departe. Totodată, precizăm că oamenii legii din Constanţa sfătuiesc cetăţenii să sesizeze Poliţia de fiecare dată pentru a putea fi luate măsurile legale.

Pentru a nu deveni victima unei infracţiuni, poliţiştii recomandă ca, pe timpul nopţii, să parcaţi autoturismul în locuri iluminate şi asigurate cu pază dacă este posibil. Nu lăsaţi autoturismul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente, nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (telefoane mobile, gps-uri, laptopuri, borsete ş.a.) genţi/ sacoşe chiar goale, obiecte de îmbrăcăminte, suporturi pentru detectoare de radar sau chiar detectoare de radar etc.

Dacă se află la vedere sunt „tentante” chiar şi pe timpul zilei, reprezentând o provocare pentru toate categoriile de hoţi. Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor ori pentru alte situaţii în care legea o impune, apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920