REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Constănţenii au protestat faţă de extinderea centrului comercial în Parcul Tăbăcăriei

Constănţenii au protestat faţă de extinderea centrului comercial în Parcul Tăbăcăriei

Replica API 11 mai 2015 | 00:00 252

Mobilizare

Mobilizare

Constănţenii au ieşit în stradă. Aproximativ 1.000 de persoane au protestat, duminică, împotriva extinderii centrului comercial din Parcul Tăbăcăriei. Reuniţi, iniţial, pe platoul din faţa centrului, unde au scandat împotriva administraţiei locale, au luat-o, ulterior, la pas pe bulevardul Tomis. Înarmaţi cu crenguţe şi steaguri, au continuat să adreseze lozinci împotriva primarului Radu Mazăre.

„Mazăre face figuri, taie parcuri şi păduri” sau „Uniţi, salvăm, parcuri şi păduri” sau „Da, parcurilor! Nu, mall-urilor!” sunt doar câteva din strigătele sutelor de persoane care au mărşăluit duminică prin oraş. „Este un semnal foarte virulent de alarmă la adresa administraţiei locale, care a dezvoltat o strategie catastrofală de administrare a spaţiilor verzi. Aceasta este picătura care a umplut paharul. Cu cât se construieşte mai mult pe spaţiul verde, cu atât se extinde paragina. Spaţiile verzi sunt şi mai neîngrijite faţă de cum erau înainte. Este un dispreţ total la adresa sănătăţiii noastre, la adresa cetăţenilor oraşului. Primăria, petrecăreaţă, vine din discotecă şi mai trage o mâzgăleală, un bloc cu 10 etaje, se întoarce iar în club şi reluăm acelaşi ciclu de “dezvoltare”. Principalul investitor care este în parc este un prieten apropiat al lui Radu Mazăre, dar întreg oraşul se află într-o situaţie catastrofală. Teatrul stă să cadă, Cazinoul e o ruină, zona istorică este o catrastrofă. Nu există metru pătrat lucrat de un profesionist, să arate ca un spaţiu verde îngrijit. E un haos general. (…) Uşor, uşor, trebuie să ne dăm mâna, să fim mai uniţi în comunitate şi să înţeleagă domnii care administrează acest oraş că trebuie să creeze condiţii mai bune. Dacă nu criticăm, nu se schimbă nimic. Am discutat cu domnul Făgădău (viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău – n.r.), i-am arătat un proiect de piste de biciclete, după o oră de discuţii mi-a spus că este extraordinar, să detaliez, să trimit înapoi şi nu a mai răspuns de atunci”, a spus pentru „Replica”, Andrei Chivu, unul dintre organizatorii protestului. Proiectul de extindere a centrului comercial din zona Parcului Tăbăcăriei este în „linie dreaptă”. Fondul sud-african de investiţii NEPI (New Europe Property Investments) a început lucrările la extensia centrului comercial din Parcul Tăbăcăriei, Constanţa. Potrivit NEPI, planul de extensie se va desfăşura în două etape, în luna iunie fiind programată deschiderea skylevel-ului cu cinema şi restaurant. Autorizaţiile pentru demararea etapei a doua de dezvoltare au fost obţinute, noua aripă este deja în lucru, iar termenul limită pentru deschiderea acesteia este luna decembrie a acestui an. Multiplexul va avea o suprafaţă aproximativă de 2.400 mp şi va putea găzdui în jur de 1.700 de spectatori în acelaşi timp.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218