REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Constănţenii de pe strada Brătescu, înnebuniţi de autobuze: trepidaţiile le distrug casele

Constănţenii de pe strada Brătescu, înnebuniţi de autobuze: trepidaţiile le distrug casele

Replica API 28 august 2015 | 00:00 243

Primăria începe asfaltarea în zonă peste două săptămâni

Primăria începe asfaltarea în zonă peste două săptămâni

Mai mulţi constănţeni se tem de faptul ca imobilele în care locuiesc sunt în pericol de prăbuşire, din cauza autobuzelor ce trec prin zona Piaţa Griviţei. Pereţii mai multor case de pe strada Constantin Brătescu sunt plini de fisuri, din cauza vibraţiilor provocate de trecerea acestui mijloc de transport în comun. Cei in cauza susţin ca au făcut sesizări către autorităţile locale, dar că nu s-a întreprins nimic în acest sens.

De câteva zile, pe strada Răscoalei 1907, Primăria Constanţa a demarat procedurile de asfaltare. Motiv de bucurie pentru cei care locuiesc în această zonă, dar şi de... invidie din partea vecinilor. Locuitorii de pe strada Constantin Brătescu se plâng că strada lor a fost uitată de administraţia locală. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, spun oamenii, au survenit crăpături la case din cauza vibraţiilor ce au loc când trec autobuzele (n.red. - linia RATC 44, 48, 51).

Constănţenii au făcut nenumărate sesizări la Primăria Constanţa, însă, spun ei, nu văd să existe şi fapte. „Am făcut numeroase sesizări privitor la situaţia foarte proastă a asfaltului pe strada Brătescu, în zona Piaţa Griviţei, urmarea fiind gravele crapături a casei din cauza vibraţiilor ce au loc când trec autobuzele. Numeroase promisiuni am primit de la primărie şi Confort Urban, cei care au stricat asfaltul, şi nimic altceva nu s-a făcut.

În schimb, pe strada 1907 au început lucrări de asfaltare la o stare bună spre foarte bună. De ce se procedează în asemenea manieră de bătaie de joc faţă de contribuabili, ale cui sunt aceste afaceri?“, se întreabă constănţenii. „În urma branşării la gaze s-a săpat un şant în dreptul nr. 27. Din cauza faptului că nu a fost astupat cum trebuie, a ploilor recente şi a circulaţiei autobuzelor, trecerea prin şant provoacă trepidaţii importante clădirilor din vecinătate. Chiar au apărut fisuri în pereţi, de asemenea ne provoacă un disconfort important.

Şantul este aproape de intersecţia cu strada Mihai Viteazu, spre Piaţa Griviţei, arteră deosebit de circulată, cu o tramă stradală la fel de precară, ca şi Mihai Viteazu, acestea nefiind proiectate să suporte traficul intens auto, greutea şi modul defectuos de circulaţie al autubuzelor RATC. Am atenţionat RATC, precum şi Primaria, dar nu s-au luat măsuri de îmbunătăţire a situaţiei. Deja ne gândim să facem demersuri în justiţie pentru protejarea locuinţelor şi a liniştii publice“, a spus, la rândul său, E. Manea. De cealaltă parte, reprezentanţii Primăriei spun că în maxim două săptămâni vor ajunge cu reparaţiile pe Constantin Brătescu. Lucrarea va fi una grea, anunţă reprezentanţii primăriei.

„Avem în lucru, în centru, strada Roscoalei, lucrarea se termină săptămâna viitoare, apoi intrăm Mihai Viteazu, iar cam peste două săptămâni atacăm şi strada Constantin Brătescu. N-a fost stricat drumul de Confort Urban. Drumul, mai ales în zona Piaţa Griviţei are probleme cu fundaţia. Acolo va fi o lucrare mai zdravănă. N-avem încă proiectul gata, dar sunt probleme şi nu vor fi doar simple plombări.

Trec autobuzele în această zonă, iar fundaţia e slabă din construcţie. Era prevăzut drumul pentru un trafic uşor, pentru maşini mici şi căruţe, nu pentru autobuze. S-a stricat... de când s-a intrat cu autobuzele, mai vin probabil şi oamenii din piaţă cu marfă“, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Claudiu Rădulescu, şeful Direcţiei Confort Urban, din cadrul Primăriei.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218