REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Constănţenii le ştiu pe toate: Dacă ai Audi şi eşti puşti la volan, sigur eşti pericol public, pe cale să spulberi pietonii!

Constănţenii le ştiu pe toate: Dacă ai Audi şi eşti puşti la volan, sigur eşti pericol public, pe cale să spulberi pietonii!

Replica API 2 decembrie 2015 | 00:00 388

Scandal pe internet!

Scandal pe internet!

Scandalurile din trafic sunt pe cale de a deveni virtuale. Deja s-a dat startul, am putea spune, dat fiind faptul că mai mulţi şoferi s-au “duelat” în schimburi de replici cu privire la un incident ce s-a petrecut pe bulevardul Lăpuşneanu din municipiul Constanţa, acolo unde, după cum susţin martorii, un Audi care rula cu viteză a fost la un pas de a “mătura” 3 pietoni.

În ultima perioadă, de când reţelele de socializare au căpătat o forţă din ce în ce mai mare, se pare că orice, dar absolut orice, este despicat şi dezbătut în mediul online. De la chestiuni politice, de sănătate, de la elemente întâlnite în traficul rutier sau pur şi simplu legate de viaţă devin publice şi părerile încep să curgă. În plus, cum noua generaţie a crescut cu internetul la îndemână, nu puţini sunt cei care susţin că inclusiv rezultatele alegerilor prezidenţiale din 2014 au fost puternic influenţate de puterea reţelelor de socializare.

Ulterior, pe Facebook s-au „mutat” şi Primăriile sau alte structuri şi instituţii, acolo unde cetăţenii sunt ţinuţi la curent cu tot ce se vrea a fi nou. Prin urmare, nici şoferii nu lipsesc din peisaj, luând naştere mai multe pagini pe Facebook, precum „Parchez ca un bou”, „Şoferi model vs pericole în trafic”, „Info Trafic” cât şi „Radare” sau „Filtre”. Aici sunt prezentate toate „giumbuşlucurile” pe care le fac unii conducători auto, dar se postează şi cu privire la situaţia accidentelor rutiere, în ideea de a nu se aglomera zona respectivă.

Desprins din acest context, la finele săptămânii trecute, în seara de 29 noiembrie, un tânăr a postat mesajul: „Audi Q3 (CT 93 ...). Lăpuşneanu - trecerea de la Zodiac, orele 19:00. Îl ştie cineva? A circulat dinspre Oxford spre City cu peste 80km/h şi la trecerea de pietoni de la Zodiac a fost la un pas să accidenteze foarte grav 3pietoni care s-au ferit în ultimul moment! Puteam asista la o tragedie de proporţii! Aşa ceva nu se face! Acest individ nu merită să deţină permis de conducere”. Şi, de aici şi până la un schimb de replici pe internet nu a fost decât un singur pas.

Membrii grupului au început să-şi dea cu părerea, spunând că sigur este vorba despre un puşti teribilist, care are maşina de la părinţi şi care vrea să se dea în stambă. Însă, chiar proprietarul maşinii a văzut mesajul şi a intervenit. „Maşina este a familiei mele şi nu, nu conducea un puşti care are carnetul de mai puţin de un an şi a primit maşina cadou. Conducea tatăl meu care are permisul de peste 20 de ani şi a muncit pentru acea maşină. Într-adevăr, am trecut pe acolo în jurul orei 19.10 sau chiar mai târziu. Erau 3 pietoni, pe trotuar, nu pe trecere şi nu erau nici măcar 80 km/h, darămite peste 80. Erau 4 persoane în maşină care pot confirma acest lucru.

Probabil s-a observat maşină de bună calitate şi cineva foarte inventiv s-a gândit să exagereze din diferite motive ştiute numai de el. Vă rog de acum să verificaţi veridicitatea informaţiilor. Nu toţi proprietarii de maşini bune sunt pericole în trafic sau au maşini primite cadou. Nu vreau să creez un tam-tam prin acest comment, ci doar să lămuresc situaţia. Sper să nu mă existe astfel de postări care calomniază oamenii pe nedrept”, a scris el. Numai că discuţia a continuat, ajungându-se în cele din urmă să se recunoască faptul că nu s-a circulat cu viteza legală, dar nici cu 80 km/h.

“Nu erau 50 de km/h, dar clar nu erau 80 sau peste 80. Cred că am lămurit totul cu primul comentariu. Repet, eram 4 persoane în maşină care pot relata exact ce s-a întâmplat. Toţi suntem şoferi şi nici unul nu este perfect”, a mai scris cel care a fost vizat de postarea iniţială. Ulterior, persoana care a relatat scena a promis că-şi va monta pe maşină o cameră video pentru a dovedi cum stau lucrurile. Au intervenit şi amicii proprietarului maşinii şi uite aşa putem spune că scandalurile din trafic sunt pe cale să devină virale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369