REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Constănţenii, revoltaţi de ENEL: „S-a luat curentul de vreo 6-7 ori. Am pierdut numărătoarea”

Constănţenii, revoltaţi de ENEL: „S-a luat curentul de vreo 6-7 ori. Am pierdut numărătoarea”

Replica API 19 decembrie 2015 | 00:48 931

În prag de sărbători...

În prag de sărbători...

În multitudinea problemelor pe care le întâmpină locuitorii urbei de la malul mării se adaugă încă o nemulţumire: cea legată de penele mult prea dese de curent. Constănţenii au acuzat în repetate rânduri firma de electricitate Enel de neseriozitate şi lipsă de profesionalism în desfăşurarea activităţii. Problemele de acest gen sunt destul de vechi, iar oamenii spun că şi atunci când sună la reprezentanţi să ceară informaţii, aceştia nu sunt de găsit. Sau dacă reuşesc să dea de ei primesc acelaşi răspuns sec: „Este vorba de o avarie care este în curs de soluţionare. O vom rezolva în cel mai scurt timp”. Însă oamenii susţin că realitatea este cu totul alta, întrucât durează ore bune până să revină curentul electric. Constănţenii se tem, printre altele, că li se va defecta aparatura din casă din cauza acestor avarii.

Locuitorii Constanţei au reclamat mai multe pene de curent în ultimele zile. O constănţeancă din cartierul Palazu Mare a menţionat că marţi, 15 decembrie, s-a oprit curentul de atât de multe ori că a pierdut şirul: „S-a luat de vreo 6-7 ori. Am pierdut numărătoarea la un moment dat. A venit, dar peste noapte. Am încercat să sun la ei şi nu am dat de nimeni”.

De asemenea, în ziua de 18 decembrie, s-a oprit curentul electric în mai multe zone din localitate printre care Abator, Far, Poarta 6 şi Km 4-5. Pe grupul „Constanţa Constănţenilor” de pe o reţea de socializare, o constănţeancă, Maria Maricica B. a scris: „În zona Abator este oprită furnizarea energiei electrice, pentru nu ştiu ce defecţiuni scontate de hoţii de la Enel. La voi cum este? Noi avem de mai bine de o oră oprit curentul electric! Mă rog la Dumnezeu să nu dureze mult întreruperea asta, că am făcut cumpărăturile pentru Sărbători şi nu vreau să mi se strice în frigider! Tot întrerup curentul de câteva săptămâni încoace!

Avem electricitate cu porţia! Se joacă cu nervii şi cu banii noştri, asta pentru că ei nu au concurenţă în oraşul nostru”. În acest timp, reprezentanţii ENEL explică aceste pene de curent, spunând, în cursul zilei de vineri, că se lucrază la nişte avarii care sunt în curs de soluţionare: „În zona Abator avem o avarie. Colegii mei lucrează la ea. În zona aceea de la Abator, Far, am avut o defecţiune şi este în curs de desfăşurare. Teoretic, şi zonele Poarta 6 şi Km 4-5 au fost implicate în această avarie, dar fiind în curs de desfăşurare, nu am toate datele. Ştiu că se va remedia cât de curând.

Legat de problema din Palazu am verificat şi am aflat că a fost în noaptea de luni spre marţi, nicidecum în ziua de marţi, o avarie care s-a rezolvat repede. Nu avem cum să monitorizăm fiecare locuinţă. Deci nu a fost în Palazu o problemă majoră în ziua de marţi. Sfatul meu pentru clienţi este să sune la 929, să acceseze deranjamentul, ca să se poată ocupa şi să meargă în teren. Poate fi vorba de o problemă foarte simplă care se rezolvă imediat”, a declarat Johanna Scântee, purtătoarea de cuvânt ENEL. Totuşi, de cele mai multe ori, locuitori din localitate şi chiar din judeţ rămân fără curent electric ore întregi.

Unii dintre ei au întâmpinat şi probleme legate de aparatura care li s-a defectat din cauza acestor lucruri. Potrivit cetăţenilor, problema este că ENEL nu are concurenţă pe această piaţă, motiv pentru care nu ia foarte în serios telefoanele cetăţenilor: „Se joacă cu nervii şi cu banii noştri, asta pentru că ei nu au concurenţă în oraşul nostru”.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De la ora 17 nu avem curent in km 4-5
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614