REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
26.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Constănţenii, SCANDALIZAŢI de ţiganii din Piaţa Ovidiu: manele, mizerie, scandaluri şi furturi!

Constănţenii, SCANDALIZAŢI de ţiganii din Piaţa Ovidiu: manele, mizerie, scandaluri şi furturi!

Replica API 24 iunie 2015 | 09:57 896

Episodul 3…

Episodul 3…

“Povestea” ţiganilor care ocupă în mod abuziv clădirile din zona Peninsulară ar putea deveni un foileton cu “acte-n regulă”. Şi spunem asta pentru că “Replica” a adus în atenţia opiniei publice situaţia din respectiva zonă de mai multe ori, iar despre familia ţigani la care facem referire putem spune că am ajuns la episodul… 3. Poliţiştii Secţiei 3 şi reprezentanţii Primăriei au demarat o amplă acţiune de igienizare a zonei însă, până la îndeplinirea procedurilor legale, constănţenii susţin că au ajuns la capătul puterilor şi nu mai pot suportă manelele, scandalurile, mizeria, cerşetoria şi faptele infracţionale.

“În zona Piaţa Ovidiu, pe strada Ecaterina Varga nr 6, câteva familii de romi şi oameni ai străzii au ocupat ilegal o casă părăsită. Din nefericire nu numai pentru casă, ci şi pentru vecinii lor, sunt oameni care nu ştiu cum se locuieşte civilizat într-o casă. Şi nici nu-i interesează. Grupul de romi şi oameni ai străzii (din care jumătate sunt copii până în zece ani) au ca sistem de valori infracţiunile, cerşetoria, furtul şi lipsa de civilizaţie. Ei se folosesc de ghena de gunoi din zonă (nr. 495) şi scormonesc în tomberoane după mâncare. Tarlaua de lângă ghena de gunoi arată că o rampă de resturi menajere. Ne-am săturat!!! Romii se ceartă, se bat, dau manelele la maxim, cerşesc în zona pizzeriei Cin-Cin, fac o mizerie de nedescris pe domeniul public, iar iarna trecută (din cauza faptului că dau foc la resturi menajere pentru a se încălzi) au avut loc două incendii la această casă părăsită, punând în pericol şi celelalte case din zonă”, au spus oamenii. Cazul nu este unul nou, fiind vorba despre familia de etnie romă care a fost evacuată de pe strada Aristide Karatzali. În ediţiile trecute, cotidianul „Replica” de Constanţa a prezentat faptul că reprezentanţii Primăriei şi poliţiştii şi-au unit forţele pentru a face treabă în Piaţa Ovidiu. Unul dintre obiective este acela de a elibera clădirile ocupate în mod abuziv de către indivizii de etnie romă, toţi cu caziere bogate în ale furtişagurilor, ţinta lor principală fiind turiştii care tranzitează zona. Astfel, pe 4 iunie, ţiganii erau evacuaţi dintr-o clădire de pe strada Aristide Karatzali, oamenii legii reuşind să dea de proprietar, o femeie din Tulcea. Numai că ţiganii s-au mutat câteva sute de metri mai încolo, într-o clădire de pe strada Ecaterina Varga. Oamenii legii au declanşat o nouă anchetă şi acum caută proprietarii. Numai că sunt peste 10, unii locuiesc prin străinătate, alţii au decedat. Se pare că o singură persoană se află în România, desfăşurându-se acum activităţi specifice pentru a se da de urma ei, aceasta fiind singura soluţie de a-i izgoni pe indivizi din zonă, întrucât alt temei legal nu există.

Liliana CHIRU

Episodul 1

Episodul 2

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369