REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Constănţenii sunt DISPERAŢI: „Maşinile ne sunt lovite frecvent, nu mai suportăm!”

Constănţenii sunt DISPERAŢI: „Maşinile ne sunt lovite frecvent, nu mai suportăm!”

Replica API 6 iunie 2016 | 01:26 333

Intersecţia buclucaşă de la malul mării

Intersecţia buclucaşă de la malul mării

Locuitorii de la malul mării, cu domiciliile la intersecţia străzilor Decebal cu Siretului, susţin că au ajuns la capătul puterilor. Aceştia au relatat că maşinile le sunt frecvent avariate întrucât în zonă au loc accidente rutiere la ordinea zilei. „Nu ştim ce să mai facem..., este o situaţie fără ieşire”, au spus ei.

Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de marţi, 31 mai, în centrul municipiului Constanţa, la intersecţia străzilor Decebal cu Siretului. Se pare că, în jurul orei 15.00, două vehicule au intrat în coliziune, acestea ricoşând în altele parcate. Nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale, însă pentru oamenii care locuiesc în zonă a fost picătura care a umplut paharul. „Accident rutier în intersecţia străzilor Decebal cu Siretului din Constanţa şi autorităţile, de ani de zile, nu au făcut nimic.

Se întâmplă frecvent accidente aici. Locatarii din zonă sunt disperaţi pentru că le-au fost lovite maşinile mereu de-a lungul anilor. Şi de multe ori maşinile ricoşează în maşinile parcate în zonă şi în stâlpii de electricitate care stau sa cadă de la atâtea lovituri. Nu ştim ce să mai facem. Ne este frică să ne mai parcăm maşinile, dormim cu frica în sân”, a declarat, pentru „Replica”, Mirela A., care locuieşte în zonă. După cum bine se poate observa, cum străzile sunt destul de înguste, în cazul unui nefericit eveniment rutier vot fi avariate şi vehiculele parcate pe marginea drumului.

Chiar dacă nu se vor înregistra victime, rezolvarea pagubelor materiale necesită timp şi nervi întinşi la maxim. În aceste cazuri, cei implicaţi în nefericitele evenimente trebuie să ştie că pot rezolva situaţia pe cale amiabilă însă trebuie să completeze imediat formularul pentru constatarea amiabilă de accident. În caz contrar, dacă au trecut cele 24 de ore prevăzute de lege, se pot isca neplăceri. Spre exemplu, cel vinovat de producerea accidentului se poate răzgândi, îşi repară singur autoturismul, iar victima rămâne cu ochii în soare.

Următorul pas, într-o asemenea situaţie, este de a merge la Poliţie. Dar este prea târziu întrucât s-a scurs timpul prevăzut de lege. O altă situaţie care poate să se ivească este aceea în care părţile nu se înţeleg asupra vinovăţiei şi nu au încheiat acel formular. „În cazul în care părţile implicate în eveniment nu se înţeleg asupra faptei, intervine o eroare de procedură.

Dacă ei sunt deja în cursul unei proceduri amiabile, neînţelegerea asupra vinovăţiei îi scoate din aceasta şi îi trimite la Poliţie. Însă, ar fi bine ca acest lucru să se întâmple în intervalul celor 24 de ore. Dacă ei convin iniţial să soluţioneze amiabil, verbal, şi trec 24 de ore până fac acest lucru, după care îşi dau seama că nu au convenit, când vor veni la Poliţie, li se va reţine permisul. Prin urmare, prima regulă în cazul în care nu se înţeleg asupra vinovăţiei accidentul va fi soluţionat de către Poliţie, invariabil! În al doilea rând: dacă nu te-ai înţeles asupra vinovăţiei şi te prezinţi la Poliţie la mai mult de 24 de ore de la producerea evenimentului, ţi se reţine permisul”, au precizat poliţiştii rutieri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218