REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Constănţenii, victime ale atacului cibernetic masiv asupra YAHOO!

Constănţenii, victime ale atacului cibernetic masiv asupra YAHOO!

Replica API 16 decembrie 2016 | 00:33 318

Toată activitatea voastră pe Internet, inclusiv pe reţelele de socializare, NU MAI ESTE UN SECRET!

Toată activitatea voastră pe Internet, inclusiv pe reţelele de socializare, NU MAI ESTE UN SECRET!

Sursa foto: Yahoo

Mai mulţi constănţeni au primit e-mailuri în ultimele zile de la echipa de suport Yahoo prin care li se aduce la cunoştinţă că adresa lor de e-mail şi contul au fost printre cele sparte de un grup de hackeri în 2013, iar date precum nume, prenume, dată de naştere şi anumite parole se numără printre ele.

Andreea a primit, de asemenea, un e-mail. Tânăra a rămas uimită că adresa ei s-a aflat printre milioanele de alte conturi suspuse unui atac cibernetic. „Voi schimba toate parolele, voi modifica toate conturile pentru a nu deveni vulnerabilă. Le sugerez asta şi altor persoane care au primit e-mailul respectiv. Sper doar ca să nu îmi fi preluat informaţii personale importante, care au legătură cu viaţa privată ori locul de muncă. Acel cont de e-mail este conectat cu conturile mele pe reţelele de socializare, numărul de telefon, dar şi cu o altă adresă de e-mail. Este practic adresa de bază a întregii mele activităţi de pe Internet”. Grupul de internet Yahoo a recunoscut miercuri că a fost victima unui atac cibernetic în 2013 care a afectat peste un miliard dintre utilizatorii săi şi care se adaugă unei piratări precedente a 500 de milioane dintre conturile sale, relatează AFP. „Yahoo crede că o terţă parte neautorizată a furat, în august 2013, date legate de peste un miliard de conturi de utilizatori”, anunţă grupul într-un comunicat, indicând că nu este în măsură să identifice pentru moment autorii acestui atac masiv. Numele, numerele de telefon sau datele de naştere ale clienţilor Yahoo au putut fi sustrase de piraţii informatici, dar grupul susţine că informaţiile privind cardurile de credit sau conturile lor bancare nu au fost interceptate. „Datele privind cardurile de plată şi informaţiile privind conturile bancare nu sunt stocate în sistemul piratat”, potrivit Yahoo, care dă asigurări că „lucrează îndeaproape” cu autorităţile pentru a-i identifica pe hackeri.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102