REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Constantinescu se întoarce la CJC. Reacţia lui Dragomir: „Dacă aşa este, e normal să fie aşa, dacă era altfel, era normal să fie altfel“

Constantinescu se întoarce la CJC. Reacţia lui Dragomir: „Dacă aşa este, e normal să fie aşa, dacă era altfel, era normal să fie altfel“

Replica API 21 noiembrie 2015 | 00:00 458

Sub control judiciar

Sub control judiciar

Nicuşor Constantinescu se întoarce, şi nu prea, la Consiliul Judeţean Constanţa! Curtea de Apel Constanţa a admis, vineri 20 noiembrie, contestaţia formulată de către Nicuşor Constantinescu, împotriva deciziei Tribunalului din 17 noiembrie, instanţă ce i-a respins solicitarea privind revocarea măsurii controlului judiciar, dar şi a interdicţiei de a se întoarce la CJC. „Admite contestaţia, desfiinţează în parte încheierea din 17.11.15 a Tribunalului Constanţa şi rejudecând: În baza art.215 alin.(9) cod procedură penală, înlătură interdicţia exercitării funcţiei de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa“, se arată în minuta Curţii de Apel.

Nicuşor Constantinescu rămâne, însă, sub control judiciar, măsură impusă de Tribunalul Constanţa încă din mai 2015. Atunci, instanţa i-a impus ca, pe durata controlului judiciar să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a României, să nu comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză, să nu exercite funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Reamintim că preşedintele ales al CJC este acuzat, în acest dosar în care i-a fost instituită măsura controlului judiciar, de abuz în serviciu (3 infracţiuni, din care 2 în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat, conflict de interese (9 infracţiuni, din care 5 în formă continuată). Şi Bogdan Cristian Zgabercea, consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, deţine calitatea de inculpat, fiind cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu (2 infracţiuni, ambele în formă continuată), constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

Cristinel Dragomir, despre revenirea lui Nicuşor Constantinescu la CJC: „Foarte bine, să se întoarcă“

Întrebat ce părere are de faptul că Nicuşor Constantinescu se poate întoarce la Consiliul Judeţean, vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragmoir, a precizat: „Foarte bine, să se întoarcă“. „Este dreptul lui. Dacă instanţa aşa a hotărât... Nici nu ştiam că are astăzi (vineri, 20 noiembrie a.c. – n.r.) termen, mi-am văzut de treabă. Dacă aşa este, e normal să fie aşa, dacă era altfel, era normal să fie altfel“, a conchis Dragomir.

Nicușor Constantinescu are interdicția de a se întoarce la CJC în dosarul CZM

De precizat faptul că, pe 16 aprilie 2015, Nicușor Constantinescu, în dosarul centrului Militar Zonal, a fost pus sub control judiciar de magistratul Cezara Suciu. Același judecător i-a interzis, printre altele, să comunice direct sau indirect şi prin orice mijloace de comunicare, cu martorii şi experţii din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanţa, cu personalul din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi cu consilierii judeţeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie şi execuţie a celor două hotărâri ale Consiliului Judeţean Constanţa care au vizat Centrul Militar Zonal Constanţa (HCJ 153/2009 şi HCJ 339/2012), să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale, direct sau indirect, informaţii din cauza penală și să exercite funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

În ciuda eforturilor sale de a anula aceste dispoziții, nu a reușit, toate contestațiile privind acest aspect fiind respinse de Curtea de Apel. Pe data de 20 octombrie a.c., Tribunalul l-a condamnat în acest dosar la trei ani cu executare, decizia nefiind definitivă. Cu alte cuvinte, Nicușor rămțâne cu interdicția de a se întoarce la CJC, măsură dispusă de judecătorul Cezara Suciu, în dosarul CMZ.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218