REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Construcţia unui bloc de 6 etaje, reclamată de vecini: blochează o alee!

Construcţia unui bloc de 6 etaje, reclamată de vecini: blochează o alee!

Replica API 1 aprilie 2016 | 00:16 378

Constănţenii au prins gustul sesizărilor

Constănţenii au prins gustul sesizărilor

De când au aflat că pot ataca în instanţă decizia de construcţie a unei clădiri în vecinătatea lor şi chiar să câştige, constănţenii au început să îşi exprime tare şi răspicat nemulţumirile vizavi de diversele clădiri care au început să apară prin oraş, mai ceva ca ciupercile după ploaie. Aşa se face că, recent, un constănţean ne-a adus la cunoştinţă faptul că pe strada Caşin din municipiu se construieşte un imobil şi că şantierul pune trecătorii în pericol. Cetăţeanul susţinea inclusiv că acesta nu era nici măcar împrejmuit de vreun gard de protecţie. Precizăm că între timp a fost montat un astfel de gard, însă unul din pânză, nicidecum din metal opac, după cum era trecut în rapoartele Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa.

Un constănţean ne-a adus la cunoştinţă, la data de 21 martie, faptul că pe strada Caşin din Constanţa se construieşte un imobil şi că zona nu era zilele trecute împrejmuită de nici un fel de gard de protecţie. Chestionat pe acest subiect, Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa, a refuzat să comenteze altceva pe lângă faptul că blocul are autorizaţie şi că, din cauza unor lucrări RADET, zona nu ar fi împrejmuită de nici un gard, şi că în câteva zile va arăta ca un şantier „normal”.

„Lucrările de pe acea stradă se fac cu autorizaţie, iar cei de la RADET fac un demers de deviere a unei conducte şi probabil că o zi-două o să fie mai strâmt locul. După ce termină RADET de deviat pe domeniul public acea conductă, o să fie un şantier normal. De precizat că, potrivit datelor înscrise pe panoul de identificare, în zonă se construieşte un bloc de locuinţe colective de 5-6 etaje. Proiectantul general este SC Usonia SRL, iar construcţia este efectuată de SC Prestcombau SRL.

Termenul de execuţie a lucrărilor este de 36 de luni, lucrările începând pe 6 martie a.c., urmând a fi finalizate până la data de 6.03.2019. Beneficiarul construcţiei este SC Highlife Properties SRL. Precizăm că terenul de 606,00 mp aparţine acestei firme. Ca urmare a parcurgerii etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului, după consultarea membrilor Comisiei de Analiză Tehnică în data de 06.11.2015, Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a decis că proiectul – CONSTRUIRE IMOBIL S+P+5-6 E – LOCUINŢE COLECTIVE, propus a fi amplasat în Constanţa, strada Caşin, colţ cu strada Unirii, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt faptul că proiectul se încadrează în prevederile Hotărârii de Guvern numărul 445/2009, Anexa II, punctul 10, litera b şi este în conformitate cu criteriile din Anexa nr. 3 a Hotărârii de Guvern numărul 445/2009.

Potrivit raportului APM, se pare că la nivelul parterului se va amenaja o parcare cu 24 de locuri. În acelaşi raport se precizează că pe timpul executării construcţiei se va realiza împrejmuirea terenului cu panouri metalice opace pentru a securiza şantierul şi pentru a împiedica accesul persoanelor neautorizate. Accesul utilajelor se va face pe latura de sud, respectiv strada Caşin, iar cel pietonal pe latura de est, adică pe aleea carosabilă.

Amintim și de cazul imobilului ridicat pe strada Dragoslavelor din Constanța, unde oamenii s-au revoltat din cauza dezordinii făcute în urma efectuării lucrărilor. În urmă cu câţiva ani, SC Lacto Panait SRL a solicitat Primăriei Constanţa aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal care viza un teren de aproape 10.000 mp, delimitat de străzile Chiliei, Dragoslavelor, Mamaia şi Oneşti.

Toate bune şi frumoase, PUZ-ul a fost aprobat, iar reprezentanţii firmei care a aparţinut omului de afaceri Panait Pufleanu (iar ulterior şi-a cedat părţile sociale fiului, Dumitru) au demarat lucrările. În momentul de faţă, lucrările sunt aproape de finalizare, însă între timp vecinii au răbufnit: „Nu se poate aşa ceva. După ce că PUZ-ul a fost aprobat cu multe semne de întrebare, având în vedere că suprafaţa nu este de 10 mii de metri pătraţi, ci mai mică, ne trezim că avem curţile pline de praf şi alte bucăţi de materiale de construcţii, iar strada Dragoslavelor este blocată, pe o bandă, de nisip.

Asta e deja nesimţire”. Un locuitor din zonă mai declarase la vremea respectivă că inițial, blocul trebuia construit undeva în Limanu: „Iniţial, pe aşa-zisul panou de indentificare a constructorului şi beneficiarului, scria ceva de o autorizaţie emisă pentru localitatea Limanu. Ulterior, când a sesizat că nu suntem chiar neşcoliţi, a venit cu un marker şi a rectificat: Constanţa”.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369