REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Copii ameninţaţi cu arma: un bărbat din Lumina şi-a ieşit din minţi când a văzut un câine mort, aruncat lângă casă!

Copii ameninţaţi cu arma: un bărbat din Lumina şi-a ieşit din minţi când a văzut un câine mort, aruncat lângă casă!

Replica API 13 iulie 2015 | 20:02 294

Scandal cu soţul unei angajate de la primărie

Scandal cu soţul unei angajate de la primărie

Poliţiştii au intervenit sâmbătă în localitatea constănţeană Lumina. Trei copii care se jucau pe stradă ar fi fost ameninţaţi cu pistolul de soţul unei angajate de la Primărie, pe motiv că i-ar fi aruncat un câine mort lângă casă. Bărbatul şi-ar fi ieşit din fire, ar fi scos pistolul din dotare şi ar fi trecut la ameninţări, însă fără a ieşi din curte. Evident, în situaţia dată, s-au sesizat şi oamenii legii, care au demarat cercetările. Tatăl unuia dintre copii susţine că a fost la rândul său ameninţat cu arma, iar un alt vecin ar fi avut un schimb de replici cu aceeaşi persoană. Un martor care a asitat la întreg scandalul a sunat la 112. Poliţiştii i-au reţinut arma individului pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Este vorba de Ion Mina, agent economic în localitate şi soţul consilierului juridic de la Primăria Lumina, deţinător de armă neletală cu bile din cauciuc. De precizat faptul că până la această oră nimeni nu a depus nici o reclamaţie la Poliţie pentru loviri sau alte violenţe.

Iată ce zice primarul despre acest caz

Primarul din Lumina, Dumitru Chiru, s-a interesat de acest caz. „Este un cetăţean al comunei Lumina. Nu are nici o treabă cu primăria, nu e implicată primăria, nu face parte din aparatul administrativ. (...) Când a început asta (vestea – n.r.), am început şi eu să-mi sun consilierii să văd dacă a fost vreun incident cu vreunul dintre ei. Când am aflat numele lui atunci am aflat că nu are nici o treabă (cu primăria –n.r.) şi nu e consilier. Nevastă-sa, într-adevăr, lucrează la primărie, dar nu are treabă el. Ea este juristă şi atâta tot. El e cetăţean al comunei, agent economic”, a declarat, pentru „Replica”, primarul din Lumina, Dumitru Chiru.

Marius Florian VASILE

UPDATE:

Alina Mina, soţia lui Ion Mina, a ţinut să transmită următorul drept la replică:

“Evenimentul s-a petrecut în felul urmator:

In jurul orei 20.30, ne întorceam spre casă (eu, sotul si cele doua fetite minore), cu autoturismul personal. In timp ce parcam mașina în fața imobilului unde locuim, a vazut doi baietei, in jur de 10 ani, care aruncau un sac cu gonoi menajer (asa am crezut initial, dar de fapt am aflat ulterior ca era un caine mort), in fata casei noastre , intr-un șanț colector . Unul dintre copii, surprins si constient de fapta sa, a fugit alertând tot cartierul, să strige că l-a aruncat sotul meu in sant ( lucru neadevarat, copii mei erau in masina si au vazut tot incidentul) .Probabil stia ca va fi mustrat, pentru fapta sa, de parintii care il lasase nesupravegheat si a inscenat foarte bine rolul de victimă. Cel din urma copil a ramas sa ia gunoiul la indemnul sotului. Sotul meu l-a lasat usor in sant , fara sa-l agreseze sau sa-l jigneasca, lucru confirmat si de copil in fata organelor de politie, pentru a lua obiectul aruncat.Pentru ca nu a putuT sa-l ridice singur, sotul meu a intrat personal in sant si l-a luat, l-a pus in lada pe care a luat-o si i-a dat un carlig sa o traga sa o duca inapoi persoanei care ii determinase pe bietii copii nevinovati, sa-l arunce, respectiv patroana unui magazin alimentar de la coltul strazii.

Cel din urma copil a declarat cine l-a pus sa arunce gunoiul, moment in care eu, care eram cu fetitele noastre in masina, am dat inapoi cu masina sa o chem pe doamna care a determinat acest incident, punand niste copii sa savarseasca o contravetie, sa arunce un caine mort in fata casei in care locuiesc, motivand ea ca e domeniul public si s-a gandit ca nu face nimic rau.

Copilul care a fugit a alertat parintii sai si a celuilalt baietel. Primul cuplu tatal unuia dintre minori , sotia si un alt fiu, au venit agitati sa-i ceara explicatie sotului, dar nu au aseptat explicatii. Fara sa asculte sau sa fie convins ca nu i-a aruncat copilul in sant, asa cum sustinea unul din baietei, domnul in varsta de 50 de ani sau peste (nu-i cunoastem), s-a repezit cu mana in gatul sotului meu, iar un alt fiu al sau ( minor si el) i-a sarit in spatele sotului meu, iar alte doamne, care erau in zona, au reuțit sa-i desparta.Se aplanase conflictul, noi eram inca in masina fetele erau speriate, sotul intrase in casa, cu gand sa sune la politie, timp in care a venit un alt tanar, pe care eu incercam sa-l calmez si sa-i explic ce s-a intamplat. S-a recomandat ca fiind fratele celui care sustinea ca a fost aruncat in sant. Acesta a inceput sa arunce cuvinte jignitoare, sa-l acuze pe sotul meu ca il omoara, ca ii taie capul, ca da cu masina peste el si alte cuvinte, care l-au instigat si mai tare. Au venit si parintii acestuia, iar in moment cand incercau sa ceara explicatii si acestia din urma, tanarul tot aruna cuvinte jignitoare, fara incetare ( il facea betivan, lucu pe care il detesta cel mai mult, el nu a baut niciodata alcool; criminal si alte asemenea cuvinte vulgare si jignitoare), moment in care cel tanar a luat pietre în mana si intentiona sa arunce, însotit si de tata si mama sa, care nu au putut sa-l linisteasca, ba chiar incigeau spiritele prin acuze pe care i le aruncau sotului meu. In acel moment plin de tensiune si amenintari grave, sotul meu a plecat sa ia pistolul cu bile, neinarmat ( pentru care are acte in regula, fiind o arma de autoaparare), cu gand ca-i intimideaza pe agresori si sa pleace. Sotul meu era singur, noi eram speriate si fara nici o putere în fata unui grup de oameni, care il acuzau pe nedrept, fără să fie martorii incidentului ce a determinat scandalul si care au crezut in scenariul unui copil minor. Nu a fost folosita nici o amenintare impotriva copiilor sau a vreunei persoane, ba mai mult sotul meu si-a cerut scuze, față de copiii care au asistat, fără vina lor, la tot acest eveniment. Față de acuzele aduse, vă rugăm să respectați codul dentologic al ziaristului si să reveniti asupra reportajului, care ne aduce atingere asupra imaginii familiei in societate, care ne lezează. Vă rugăm să lăsați oamenii legii să facă dreptate, iar dumneavoastră să informati corect opinia publica ( Ziaristul va avea în vedere respectarea principiului prezumției de nevinovație, astfel încat nici un individ nu va fi catalogat drept infractor până cand o instanta juridică nu se va pronunta).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102