REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cristinel Dragomir are suspendat dosarul cu ANI fiindcă nu l-a găsit poştaşul acasă

Cristinel Dragomir are suspendat dosarul cu ANI fiindcă nu l-a găsit poştaşul acasă

Replica API 20 iulie 2015 | 09:54 513

Cât de rău îi pare, plânge şi suspină!

Cât de rău îi pare, plânge şi suspină!

Cristinel Dragomir

La începutul lunii noiembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a doi aleşi locali: Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa şi Nicolae Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, ambii în prezent cu atribuţii de primar, respectiv de preşedinte, în instituţiile menţionate, ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale.

Potrivit ANI, Decebal Făgădău s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 februarie 2009 - 27 iulie 2012, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al municipiului Constanţa şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local al Municipiului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. RAJA S.A.

Astfel, Decebal Făgădău nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de viceprimar [...] este incompatibilă cu [...] funcţia de reprezentant al unităţii administrativ teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local [...]”.

De cealaltă parte, Cristinel Nicolae Dragomir, potrivit ANI, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 - 15 ianuarie 2010, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi calitatea de administrator la S.C. Cazare la Mare S.R.L. Astfel, Cristinel Nicolae Dragomir nu a respectat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „funcţia de vicepreşedinte de consiliu judeţean este incompatibilă cu funcţia de [...] administrator [...] la societăţile comerciale, [...]”. Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, se arăta în comunicatul ANI. Numai că Dragomir susţine că nu a primit nimic în scris şi a depus o plângere împotriva inspectorului de integritate. Dosarul a fost suspendat şi, după toate probabilităţile, se va relua peste mult, foarte mult timp.

„Nu ştiu, ce ştiu e doar că e suspendat dosarul. Când se va repune, se va repune la Tribunal. Instanţa a cerut suspendarea. Eu i-am făcut o plângere inspectorului de integritate, pentru că nu mi-a comunicat, el a zis că mi-a comunicat, în fine, o întreagă... mie nu mi-a venit raportul ca să pot să-l contest şi ei au considerat că n-am contestat raportul. Nu am contestat, pentru că nu l-am primit! Dânşii spun că l-au trimis, că am fost înştiinţat de Poştă şi nu m-am dus eu să-l ridic de acolo, o chestie de genul acesta. E practica lor. De obicei, mi le aduceau la Consiliu, acolo mă găsea sigur, dar pe acesta nu l-au mai trimis! Eu le-am dat o adresă în care le-am zis... suntem în situaţia asta... n-am ce să comentez. Când se va relua, se va relua... când se va termina, se va termina...”, a spus Dragomir, pentru „Replica”.

Potrivit legii, persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102