REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cristinel Dragomir nu se apropie nici bătut de Nicuşor Constantinescu

Cristinel Dragomir nu se apropie nici bătut de Nicuşor Constantinescu

Replica API 13 decembrie 2014 | 00:09 508

Blocaj instituţional

Blocaj instituţional

Contextul judiciar în care se află în prezent preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, reprezintă o premieră în România. Deşi, a ieşit din calitatea de suspendat din fruntea instituţiei, lui Constantinescu instanţa i-a interzis să ia legătura cu personalul angajat al CJC şi cu consilierii judeţeni.

Cristinel Dragomir şi Nicuşor Constantinescu

Vineri, în cadrul şedinţei CJC, vicepreşedintele instituţiei, Cristinel Dragomir, a ţinut morţiş să ofere un moment de sinceritate şi a declarat că nu s-ar apropia în nici un fel de Constantinescu, nici măcar în mod indirect. „El este în imposibilitatea de a veni la muncă, pentru că nu are voie să se întâlnească cu angajaţii CJ. Nu noi am generat această situaţie. Când eşti în imposibilitate de a-ţi exercita atribuţiile, ca urmare a faptului că nu eşti apt medical, asta nu se poate stabili decât printr-un certificat medical. Noi nu suntem în acea situaţie. (…) Nu am discutat cu el că nu am voie, nici măcar nu l-am sunat să-i spun “La Mulţi Ani!” de Sfântul Nicolae şi nici el nu m-a sunat şi lucrul acesta nu e chiar aşa plăcut. Eu am discutat cu avocaţii, ştiu că aşteptau motivarea instanţei, care trebuia să vină ieri, parcă, urmând să aibă posibilitatea să atace unele dintre aceste măsuri, având în vedere considerentele care au stat la baza luării măsurii interdicţiei de a lua legătura cu personalul angajat al CJC, cât şi cu consilierii judeţeni. Ce se va întâmpla, noi ne vom supune, că lucrul acesta nu e pe placul nostru, dar dacă asta e interdicţia, ne supunem şi căutăm soluţii astfel încât să nu blocăm activitatea CJ. Legea 215 nu prevede ce se întâmplă în cazul în care este sub control judiciar şi are anumite interdicţii, pentru simplul fapt că atunci când s-a dat legea 215 nu exista în Codul Penal noţiunea de control judiciar. (…) Eu mă feresc şi, dacă-mi spune cineva că a vorbit cu preşedintele, zic că nu ştiu, nu am auzit, am plecat! (…) Ca să-mi comunice mie, trebuie să discute ori cu secretarul, care trebuia să semneze dispoziţia de legalitate, să i-o transmită cineva, cui? Şi tot aşa. Ca să evităm, să nu dăm naştere la discuţii, pentru că e o situaţie care nu s-a mai întâmplat, direct sau indirect, prin orice mijloace, fie prin avocat, scris sau nescris. De altfel, eu am o hotărâre, o dispoziţie din 8 aprilie a.c., care a încetat sau n-a încetat în momentul în care CJ mi-a dat toate atribuţiile, nu numai cele pe care mi le-a dat preşedintele prin dispoziţie. Nici nu ştiu ce să spun… astăzi considerăm că preşedintele e absent sau… ?! E absent că vrea el sau că e fortuit sau nu-i absent? Dacă mă întrebaţi pe mine, el poate să vină şi la CJ, doar că nu are voie să ia legătura cu personalul”, a spus Dragomir.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614