REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cu Help Travel, călătoreşti oriunde, dacă stai bine cu imaginaţia. Cum se vând pachete turistice, fără licenţă

Cu Help Travel, călătoreşti oriunde, dacă stai bine cu imaginaţia. Cum se vând pachete turistice, fără licenţă

Replica API 28 iulie 2014 | 00:00 306

Ţeparii zilei

Ţeparii zilei

Societăţile de turism, fie intrate în insolvenţă, fie rămase fără licenţă, adică "ţepare", au apărut de ceva vreme ca ciupercile după ploaie. Curăţenia, în termen strict economic, este binevenită, însă situaţia presupune şi un aspect mai puţin plăcut, anume oamenii care cad în plasa ofertelor inexistente, oferite de aceste societăţi. Probabil, în goana de a mai salva ceva, dacă se mai poate salva, astfel de societăţi de turism vând pe bandă rulantă pachete celor care, ulterior, se trezesc că au achitat şi nu îşi petrec vacanţele nicăieri. Mai grav, majoritatea acestor clienţi nu îşi recuperează banii niciodată.

Într-o astfel de situaţie se află Iulia Oprea, care a contactat "Replica" de Constanţa, pentru a sesiza o ţeapă marca Help Travel. "Şefa acestei agenţii este Ionescu Adina. Eu, personal, am încheiat contractul cu Ludu Cezarina, agent turism. Mai exact, doamnele promiteau vacanţe ieftine şi se purtau foarte frumos cu turiştii, pentru a-i atrage. Însă, în momentul în care am aflat că le-a fost retrasă licenţa pe motiv că nu aveau poliţă de asigurare, am depus imediat cerere de retragere a banilor, iar atitudinea lor s-a schimbat radical. Au urmat diverse amânări, iar activitatea firmei a rămas aceeaşi. Zilnic primeam mail-uri de la ei cu foarte multe oferte atractive. După vreo două săptămâni, au primit un nou control, o nouă amendă şi şi-au închis sediul. Toţi clienţii au primit mail că au intrat în insolvenţă, însă după mai multe verificări s-a ajuns la concluzia că au minţit doar ca să mai tragă de timp. Recent, chiar doamna Ionescu a recunoscut că nu sunt în insolvenţă, ci doar au de gând să stabilească un plan de reorganizare a activităţii. Ţin să precizez că ceilalţi angajaţi (Ludu Cezarina, Damian Mihai, Militaru Cătălina) nu mai pot fi contactaţi telefonic. Sunt foarte mulţi oameni păgubiţi... şi aşa cum se întâmplă de obicei, nu suntem uniţi", a explicat Oprea, pentru "Replica". Într-adevăr, Help Travel îşi continuă politica de promovare şi mail-urile clienţilor sunt bombardate cu ofertele societăţii. Fie că este vorba de Roma, Madrid, Milano, Barcelona, Paris sau Dublin, cu Help Travel călătoreşti oriunde, dacă stai bine cu imaginaţia. Potrivit unei informări a societăţii, de vineri, 25 iulie a.c., agenţia a intrat deja în insolvenţă. "Vă informăm că din păcate agenţia de turism Help Travel reprezentată de firma SC Help Travel HDTA SRL-D, începând cu data de 17.07.2014 va intra în procedura de insolvenţă generală, având în vedere greutăţile financiare cu care societatea s-a confruntat în ultima perioadă de timp dar şi a faptului că ni s-a suspendat licenţa de turism, ca urmare începând cu data indicată vă puteţi înscrie la masa creditorilor prin formularea unei cereri de înscriere la masa credală. Din nefericire, nu vom putea onora contractele existente şi pe această cale ne cerem scuze pentru inconvenienţele create". În ciuda faptului că reprezentanţii Help Travel susţin că sunt disponibili pentru oricine este interesat de situaţie, până la închiderea ediţiei, agenţia nu a putut fi contactată.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218