REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cum a petrecut unul dintre minorii judecaţi pentru viol primele zile de libertate: "Am cheltuit milioane întregi, frăţică!"

Cum a petrecut unul dintre minorii judecaţi pentru viol primele zile de libertate: "Am cheltuit milioane întregi, frăţică!"

Replica API 13 septembrie 2014 | 00:00 363

Sub control judiciar

Sub control judiciar

S-au "distrat", au fost arestaţi, apoi lăsaţi în arest la domiciliu, după care puşi sub control judiciar. Vorbim despre minorii judecaţi pentru viol, întrucât ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o colegă aflată în stare de ebrietate, ea neavând discernământ în acele momente. Dacă îşi conştientizează faptele, numai ei ştiu, însă este cert faptul că perioada privativă de libertate a fost una cruntă, mai ales când vedeau că prietenii lor sunt în cluburi.

Nemulţumirea a fost exprimată constant pe reţelele de socializare de către unul dintre inculpaţii din dosarul penal. Însă, imediat ce instanţa a admis cererile de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu, cu controlul judiciar, fericirea a explodat! "Libertate, libertate, eşti mai scumpă decât toate", scria Dan Cristian I., de 16 ani, pe Facebook, pe 4 septembrie, indicând faptul că se afla la City Park Mall, în compania unor prieteni, alţii decât "colegii de dosar", ştiind că acest lucru nu este permis. De atunci au curs statusurile ce indicau prezenţa lui în diferite cluburi şi baruri. "Da, frăţică, că am cheltuit milioane întregi de când m-am eliberat şi am fost plecat non stop zilele trecute. Acum sunt răcit maxim, am amgidalele cât 2 nuci de cocos, sunt tras de curent şi sunt şi obosit aşa. Oricum, am început bine de când m-am eliberat", a mai spus el. Reamintim că scandalul sexual s-a iscat la Constanţa, la finele anului 2013, când cinci băieţi au fost acuzaţi că au drogat şi violat o minoră, de 15 ani, Roxana B., atât la domiciliul ei, cât şi acasă la unul dintre tineri. Ei au filmat scenele fierbinţi, după care le-au postat pe internet, mama fetei dând peste imagini şi depunând reclamaţie. În dosar apare şi o a şasea persoană, acuzată de şantaj şi favorizarea infractorului. Au avut loc cercetări, după care percheziţii domiciliare, băieţii fiind reţinuţi şi apoi arestaţi. Pe 29 ianuarie, magistraţii au decis ca ei să fie trimişi în judecată. Ca urmare a probatoriului administrat, s-a reţinut că, în lipsa consimţământului părţii vătămate, băieţii, şi ei minori, fie au întreţinut acte sexuale cu partea vătămată, în timp ce ceilalţi inculpaţi acordau acte de ajutor moral şi material constând în încurajarea faptei, în dezbrăcarea şi ulterior în spălarea părţii vătămate în cada din baia locuinţei, fie stăteau pe margine şi încurajau dezmăţul. Totodată, s-a reţinut că, în aceeaşi noapte, au condus-o pe partea vătămată la locuinţa acesteia, în care au intrat fără acord, unde, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa, au întreţinut acte sexuale cu ea, în timp ce ceilalţi inculpaţi minori încurajau faptele. Inculpaţi în dosar sunt: G. Cristian Floris, I. Dan Cristian, V. Severius Alexandru, A. Sever Tekin, Ş. Flavius Evelin Vasile şi Sîrbu Răzvan Claudiu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102