REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Cum acţionau hoţii de animale, ridicaţi în urma percheziţiilor: Dacă te ridici, te omor!

Cum acţionau hoţii de animale, ridicaţi în urma percheziţiilor: Dacă te ridici, te omor!

Replica API 3 decembrie 2014 | 23:01 833

Ascunşi în pod de frica poliţiştilor

Ascunşi în pod de frica poliţiştilor

După ce o bandă de tâlhari a fost destructurată de oamenii legii, care se ascundeau în spatele faptului că ar vrea să vândă animale, astfel jefuind potenţialii clienţi, iată că oamenii legii au luat urma unei alte grupări infracţionale, care se ocupa cu furtul de animale. Lucrurile erau bine stabilite, fiecare membru ştiind ce are de făcut. Filau zona, agresau ciobanii, după care sustrăgeau oi şi porci. După ce au avut informaţii solide, anchetatorii au efectuat mai multe percheziţii, însă unii hoţi au reuşit să se ascundă, Ionuţ Vlăduceanu fiind găsit ascuns în podul unei case.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, la data de 29.11.2014, a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Eremia Lucian Zlate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, Dumitru Rebenciuc pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, Ion Roşu pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat, Ionuţ Vlăduceanu pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat, Vasile Adrian Constantin pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat, Iordache Constantin Rujuc pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la tâlhărie calificată, furt calificat şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere, Ion Safroş pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată şi Marcel Cîrchea pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. Din probele administrate până în acest moment a rezultat că Eremia Lucian Zlate, în data de 11 spre 12.10.2014 a sustras, împreună cu Dumitru Rebenciuc şi Ion Roşu, 11 porci din satul Pietreni, comuna Deleni, iar în data de 15 spre 16.10.2014 a sustras, împreună cu Dumitru Rebenciuc, 54 ovine din extravilanul localităţii Cuza Vodă, în apropierea drumului naţional care face legătura cu localitatea Mihail Kogălniceanu. Ulterior, în data de 31.10. spre 01.11.2014 a sustras, împreună cu Dumitru Rebenciuc şi Ionuţ Vlăduceanu, 9 porci din extravilanul localităţii Castelu, iar în data de 05 spre 06.11.2014 a sustras, împreună cu Dumitru Rebenciuc şi Iordache Rujuc Constantin, 10 porci din extravilanul localităţii Mireasa. Ajungând la inculpatul Dumitru Rebenciuc, acesta, în data de 11 spre 12.10.2014 a sustras, împreună cu Rebenciuc Dumitru şi Roşu Ion, 11 porci din satul Pietreni, comuna Deleni, 54 ovine din localitatea Cuza Vodă, 9 porci din localitatea Castelu, lângă SC Fluvimed SA Medgidia şi 10 porci din localitatea Mireasa. Ion Roşu, zis Şacalul, în data de 11 spre 12.10.2014 a sustras, împreună cu Zlate Eremia Lucian şi Rebenciuc Dumitru, 11 porci din satul Pietreni, comuna Deleni şi în data de 19 spre 20.11.2014 a sustras împreună cu Vlăduceanu Ionuţ şi Vasile Constantin Adrian 9 porci din extravilanul satului Răzoare, comuna Oltina.

După furturi şi bătăi, hoţii s-au ascuns pe unde au găsit

Ion Roşu, zis Şacalul, în data de 27 spre 28.11.2014 a lovit persoana vătămată M.C. în tibia piciorului drept cu un obiect contondent şi a ameninţat-o că dacă se ridică de jos o va omorî, iar imediat după acţiunea de violenţe fizice şi psihice exercitate asupra persoanei vătămate a sustras 41 ovine, împreună cu Sarfoş Ion, Vlăduceanu Ionuţ, Vasile Constantin Adrian şi Rujuc Constantin Adrian. Dar furturile au continuat. Astfel, Ionuţ Vlăduceanu, zis Cuci, alături de mai mulţi indivizi din cadrul grupării, a sustras, prin întrebuinţarea violenţei, 41 ovine, 9 porci din localitatea Castelu, lângă SC Fluvimed SA Medgidia, iar în data de 19 spre 20.11.2014 a asigurat paza numiţilor Vasile Constantin Adrian, Roşu Ion şi Sarfoş Ion, în timp ce aceştia din urmă au deposedat prin violenţe persoana vătămată M.C. de ovinele pe care le avea în îngrijire şi pază la stână, iar ulterior sustragerii, a condus autovehiculul în care se aflau Vasile Constantin Adrian, Roşu Ion şi Sarfoş Ion precum şi 8 ovine sustrase de la locul săvârşirii faptei până la momentul surprinderii de către organele de poliţie. Adrian Constantin Vasile, împreună cu mai mulţi indivizi, a sustras un număr 9 porci din localitatea Răzoarele şi 41 de ovine, pe când Iordache Rujuc, zis Vulturul, a furat 10 porci din localitatea Mireasa, iar în noaptea de 27 spre 28.11.2014 a transportat în autovehicul autoutilitară (marca VW LT35) 31 ovine sustrase împreună cu Sarfoş Ion, Vlăduceanu Ionuţ, Roşu Ion şi Vasile Constantin Adrian, cu care a avut o înţelegere prealabilă, de a se prezenta la locul stabilit pentru a prelua o parte din oile sustrase de către Sarfoş Ion, Vlăduceanu Ionuţ, Roşu Ion şi Vasile Constantin Adrian. Ion Sarfoş, zis Chioru, a sustras, prin întrebuinţarea violenţei, 41 ovine, iar Marcel Cîrche, în data de 28.11.2014, în jurul orelor 3.35, l-a ajutat pe numitul Vlăduceanu Ionuţ să se sustragă urmăririi de către organele de poliţie, ulterior surprinderii în flagrant a acestuia din urmă, fiind de acord să îl ascundă în podul casei, deşi cunoştea că acesta este căutat de organele de cercetare penală. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpaţilor Zlate Eremia-Lucian, Rebenciuc Dumitru, Roşu Ion, Vlăduceanu Ionuţ, Vasile Constantin-Adrian, Rujuc Iordache-Constantin şi Sarfoş Ion, şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Cîrchea Marcel.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218