REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Cum justifică Primăria Eforie evacuarea ţiganilor de la internat: au devastat clădirea!

Cum justifică Primăria Eforie evacuarea ţiganilor de la internat: au devastat clădirea!

Replica API 18 mai 2015 | 11:04 669

Expertiza arată că imobilul trebuie demolat

Expertiza arată că imobilul trebuie demolat

În scurt timp, ţiganii cazaţi în internatul liceului din Eforie vor fi evacuaţi. Viceprimarul oraşului, Robert Şerban, susţine că nu se teme de reacţiile ONG-urilor care luptă împotriva discriminării, atâta timp cât persoanele vizate de evacuare nu au demonstrat minim de decenţă în relaţia cu vecinii, ba mai grav, au distrus clădirea care le-a fost pusă la dispoziţie, provizoriu.

În anul 2013, Primăria Eforie dădea ordin de demolare a unui „cartier” de ţigani. Era vorba de mai multe cocioabe care adăposteau zeci de persoane în Eforie Sud. Scoşi cu buldozerele din locuinţele improvizate abuziv pe un teren al administraţiei locale, romii au intrat rapid în atenţia opiniei publice. Mai multe ONG-uri şi persoane, inclusiv din străinătate, au reacţionat, condamnând acţiunea Primăriei Eforie prin care zeci de romi au ajuns în stradă, în toiul iernii. Ameninţată cu plângeri la CEDO, Primăria Eforie a fost nevoită să ofere, provizoriu, un acoperiş deaspura capului pentru cei evacuaţi. soluţia a reprezentat-o clădirea fostului internat al liceului. Timpul a trecut, iar în prezent administraţia locală se pregăteşte de o nouă evacuare. „Eu, ca şi majoritatea cetăţenilor din Eforie, nu doresc să întreţin şi să plătesc cazarea pentru o doamnă - ca să dau un exemplu - care are sute de grame de aur la degete şi urechi, dar care nu achită factura la curentul consumat în camera pe care o ocupă la internat”, a declarat, de dată recentă, viceprimarul oraşului Eforie, Robert Şerban. Tot viceprimarul a revenit şi cu alte precizări: „Clădirea internatului este acum o ruină. Ca urmare a sesizărilor făcute de cei care verifică internatul, de către Poliţia Locală, dar şi ca urmare a plângerilor celor care locuiesc în zonă, s-a făcut o expertiză a clădirii. Este un pericol, va trebui să o demolăm. Riscă să se prăbuşească. De când au fost cazaţi romii, au început să dispară duşumele, fier...”, susţine Robert Şerban. „Cu toată responsabilitatea, îmi asum aceste declaraţii. La toate acestea se adaugă nemulţumirea vecinilor, care spun că locatarii internatului fac scandaluri şi că în zonă s-au înteţit furturile”, a conschis edilul.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614