REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Cum şi-a băgat Dimu Polifroni DNA-ul în coastă. Legătura cu „regele motorinei” şi „mătuşile” - judecătoare

Cum şi-a băgat Dimu Polifroni DNA-ul în coastă. Legătura cu „regele motorinei” şi „mătuşile” - judecătoare

Replica API 7 aprilie 2016 | 16:08 1063

Afaceristul constănţean, trimis în instanţă petru trafic de influenţă

Afaceristul constănţean, trimis în instanţă petru trafic de influenţă

foto: romaniatv.net

Constănţeanul Dimu Polifroni, trimis din nou în judecată de procurorii anticorupţie, la începutul lunii aprilie anul curent, pentru trafic de influenţă, a promis că-l poate scăpa din arest pe unul dintre indivizii implicaţi în mega-dosarul importului de motorină în regim de antrepozit fiscal, fără plata accizelor, în care era implicat şi Radu Nemeş, „regele motorinei”. Polifroni a fost contactat de sora unuia dintre inculpaţi, iar ce a urmat este demn de scenariile filmelor cu Stan şi Bran.

Din ordonanţa întocmită de procurorii DNA a rezultat că există date şi probe potrivit cărora în perioada iulie - octombrie 2012, inculpatul Dimu Polifroni a pretins de la patru persoane (martori denunţători) suma de 100.000 euro. În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea dosarelor penale în care unul dintre denunţători era cercetat în stare de arest preventiv şi a promis că-i va determina pe magistraţi să dispună cercetarea persoanei respective în stare de libertate.

Potrivit expunerii detaliate a situaţiei de fapt din rechizitoriul întocmit de procurorii Anticorupţie, totul a pornit: „La sfârşitul lunii iulie 2012, cu ocazia unei vizite pe care i-a făcut-o fratelui său în Arestul Central, (...) a fost rugată de (...) să ia legătura cu inculpatul Polifroni Dimu, întrucât acesta îi putea ajuta cu eliberarea frauduloasă din arestul preventiv. (...) i-a mai transmis surorii sale că, ştie de la numitul (...), că Polifroni Dimu are cunoştinţe în justiţie, însă nu ar fi avut încredere în (...) pentru a discuta cu el. După aproximativ două-trei zile, (...) a luat legătura telefonic cu Polifroni Dimu şi au stabilit să se întâlnească pentru a discuta, la locuinţa pe care acesta din urmă o deţine în municipiul Constanţa.

Cu această ocazie, (...) i-a dat inculpatului Polifroni Dimu un bileţel de hârtie pe care îl primise de la fratele său. După un interval de timp, (...) a fost contactată telefonic de Polifroni Dimu care i-a solicitat să se deplaseze până la locuinţa sa. Cu acest prilej, Polifroni Dimu i-a relatat acesteia că „a vorbit” şi că o poate ajuta să-l elibereze pe fratele său din arest”. În primă fază, se pare că Polifroni nu a cerut bani dar a precizat că vor fi cheltuieli pe care familia tebuie să le achite.

A îndemnat-o pe sora arestatului să depună cereri de eliberare în instanţă săptămânal şi să fie înştiinţat cu privire la numerele dosarelor, datei şi orei când se vor judeca, iar el va discuta cu “mătuşa” (persoană din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi ÎCCJ – aşa cum era numită în convorbirile telefonice). Însă, tot ce a urmat au fost doar eschivări, în sensul că nu a primit un răspuns, ba că nu a fost anunţat la timp cu privire la termenul de judecată, tot el fiind cel care o certa pe sora arestatului.

Apoi a cerut 100.000 de euro, iar femeia a spus că nu are banii, moment în care Polifroni a spus că pune de la el, dar după ce individul va fi eliberat vrea banii. În continuare, el a propus ca sora arestatului să vorbească şi cu alte persoane din dosar, arestate, să pună bani, pentru că ar bate la ochi să fie eliberat doar fratele ei. Lucrurile au tot fost tărăgănate până când, pe 2 octombrie 2010, Curtea de Apel Bucureşti a prelungit măsura arestului preventiv faţă de 6 inculpaţi, iar doi au fost puşi în libertate, cu interdicţia de părăsi ţara.

Pe 5.10.2012, decizia a rămas defintivă la ÎCCJ. Însă, după ce a aflat decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, sora celui arestat a vorbit cu Polifroni şi l-a întrebat dacă ştie verdictul, iar el a spus că încă aşteaptă, astfel prinzându-l cu minciuna. Ulterior, Polifroni i-a tot contactat pe indivizi, cerându-le banii pe motiv că trebuie să-i dea persoanei care a ajutat la eliberare, altfel va fi iar arestat şi nu îl va mai scăpa.

Cine era individul pentru care s-a tot încercat eliberarea? Parte din mega-dosarul cu motorina!

Potrivit informaţiilor noastre şi plecând de la faptul că în rechizitoriul DNA este specificat că la data de 10 iulie 2012 au fost arestate 6 persoane din cele 8 propuse la Curtea de Apel Bucureşti, cei din dosar sunt: Guliu George (asociat şi administrator la S.C. Excella Real Grup S.R.L. Nicolae Bălcescu, jud. Constanţa), Chirvăsitu Dumitru (administrator în fapt al S.C. Inkasso Jobs S.R.L. Mihail Kogălniceanu), Jugănaru Andrei Florin (administrator de fapt al S.C. Crivas Logistic S.R.L. Bucureşti şi al S.C. Rad Trans Concept S.R.L. Bucureşti), Comăniţă Viorel (la data faptelor director la Autoritatea Naţională a Vămilor), Secăreanu Florin Dan (ofiţer de poliţie în cadrul M.A.I. - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.), Cozma Mariana, Lengiu Georgiana Nicoleta, Ionescu Lucian Florin (administrator la S.C. Delta Oil Logistic S.R.L), Belba Nicolae (persoană care controla S.C. Divers Zootehnic S.R.L. şi S.C. Partener Noblesse S.R.L), Preda Dumitru Emilian şi Buliga Mihai (cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat (în forma constituirii).

Mai precis, este vorba despre dosarul de evaziune cu motorină, în care au fost implicaţi şi Radu şi Diana Nemeş, Sorin Blejnar (la data faptelor preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (A.N.A.F), toţi trimişi în judecată în 2014, culmea!, tot de către DNA.

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/radu-nemes-pus-sub-acuzare-in-dosarul-de-evaziune-cu-motorina-de-la-calarasi-prejudiciul-este-de-8-milioane-de-euro-182676/

http://www.replicaonline.ro/constanteanul-dimu-polifroni-retinut-de-procurorii-dna-pentru-trafic-de-influenta-267250/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102