REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Cum vor petrece Paştele politicienii constănţeni

Cum vor petrece Paştele politicienii constănţeni

Replica API 11 aprilie 2015 | 09:48 198

Urări pentru cetăţeni

Urări pentru cetăţeni

Spre deosebire de premierul Victor Ponta şi preşedintele Klaus Iohannis, politicienii locali preferă liniştea căminului, anul acesta, de Paşte. Cu armele politice aruncate în dulap, apropierea Învierii Domnului este întâmpinată de liderii locali cu gânduri mai bune. Momentul de respiro se va aşterne în casele tuturor politicienilor constănţeni, care susţin că îşi vor continua tradiţiile acestei sărbători.

Dragomir şi Chiru, Paşte în familie

Co-preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir va profita de momentele de vacanţă pentru a sărbători împreună cu toţi membrii familiei. „Aşa cum îl petrec de foarte mulţi ani, în familie, cu părinţii, cu finii, aşa cum se obişnuieşte la creştini”, ne-a spus Dragomir, care, la rândul său, are şi un mesaj pentru constănţeni. „Să aibă parte de un Paşte Fericit şi multă sănătate. Este o urare simplă, dar din suflet şi chiar îmi doresc să treacă cu bine sărbătorile şi toate celelalte evenimente care urmează”, ne-a mai spus Dragomir. La fel va petrece şi senatorul PNL, Christian Gigi Chiru. „În familie, acasă, cu finii, cu copiii, cu ceilalţi membri ai familiei”, ne-a spus senatorul, care ne îndeamnă să fim, cu ocazia Paştelui, mai iubitori. „Paşte Fericit! Sărbători liniştite! Săptămâna Mare să ne lumineze pe toţi şi, odată cu luarea luminii, să fim mai buni, mai luminoşi şi mai iubitori”, ne-a mai spus Chiru.

Claudiu-Iorga Palaz

Palaz pleacă la ţară

Liderul formaţiunii locale a „popularilor”, Claudiu-Iorga Palaz, va petrece Paştele departe de nebunia urbană. „În familie, eu nu fac cum fac Iohannis şi Ponta, să plec departe de familie. De sărbători, de Paşte sau de Crăciun, întotdeauna le fac în sânul familiei. Sărbătoresc la ţară”, ne-a spus Palaz, care a avut un mesaj şi pentru constănţeni. „Să aibă sărbători fericite, chiar într-adevăr, nu numai la nivel declarativ, chiar să simtă că sunt sărbători fericite şi să aibă un an cât mai bun în continuare”, a mai spus liderul PMP, pentru „Replica”.

Dumitru Bădrăgan

Bădrăgan se gândeşte la viitorul oraşului

Preşedintele filialei constănţene a Partidului România Unită, Dumitru Bădrăgan, va petrece, la rândul său, Paştele în Constanţa, alături de familie. „În familie, în Constanţa, bineînţeles, ca în fiecare an! Mergem în noapte de Înviere în Parcul Tăbăcărie, asta e cert”, ne-a spus Bădrăgan, care a profitat de prilej să ureze un gând bun constănţenilor. „E bine să nu amesteci politicul în astfel de momente, urez un gând ca de la un constănţean pentru constănţeni: să dea Dumnezeu să ne gândim cu toţii la viitorul acestui oraş”, ne-a mai spus Bădrăgan.

Mihai Petre

Mihai Petre, în „pelerinaj”

De departe, cea mai credincioasă figură politică locală, Mihai Petre, mai are puţin şi se mută în biserică. Liderul formaţiunii locale a Asociaţiei europarlamentarului Monica Macovei, M10, va petrece sărbătorile alături de familie şii prietenii apropiaţi. „Ca de obicei, petrec acasă, în familie. Am programată o vizită la naşi, pentru prima zi de Paşte, apoi, a doua zi, continui tradiţia, voi merge la un prieten foarte bun în vizită. Dar, înainte de aceste vizite, în fiecare dimineaţă mă duc la liturghie”, ne-a spus Petre. Fostul consilier judeţean va întâmpina Paştele cu un gând aparte şi cu o urare inedită pentru constănţeni, pe care îi îndeamnă să se aplece spre zona spirituală, mult mai curată decât cea materială. „Să se spovedească, să se împărtăşească, să primească Lumina Sfântă şi Învierea lui Hristos mai buni, mai împăcaţi cu ei înşişi şi cu cei din jur, cu sufletul curat, ferit şi păzit de materialul lumii şi tumultul cotidian”, a mai spus Petre, pentru „Replica”.

Vrabie nu mai ştie ce-i aia o vacanţă

Primarul localităţii constănţene Peştera, Valentin Vrabie, unul dintre numele sonore ale candidaţilor la şefia viitorului Consiliu Judeţean, susţine că a încetat să mai beneficieze de o vacanţă de când a fost ales primar. „Eu nu am fost în vacanţă de şapte ani, de când sunt primar, în nici o zi. De fiecare dată mi-am petrecut sărbătorile în comunitate, în sânul familiei, alături de naşi, de fini, aşa că cea mai mare plăcere şi bucurie a mea sunt în comunitate”, ne-a spus Vrabie, care nu a ratat nici în această sărbătoare să ofere sprijinul administraţiei locale pentru categoriile defavorizate din localitatea pe care o „păstoreşte”. „Tot ce am putut pentru toate categoriile sociale defavorizate am oferit ce ne-a putut permite legea, mici cadouri şi ne-am asigurat că acolo, cât de cât, mai toată lumea are ce pune pe masă în această sfântă sărbătoare de Paşte. Aşa este creştineşte, să ne îngrijim prima dată de alţii şi apoi, dacă ne mai rămâne timp, pentru noi. De fapt, dacă facem pentru alţii, noi nu ne dăm seama că facem pentru noi. Pe lumea ailaltă, vom primi de la Dumnezeu exact ce facem noi pentru alţii”, a mai spus Vrabie, pentru “Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367