REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Curtea de Conturi detonează „BOMBA” de la ANL-ul din Murfatlar

Curtea de Conturi detonează „BOMBA” de la ANL-ul din Murfatlar

Replica API 3 august 2016 | 14:17 567

Cojocaru a demisionat din Consiliul Local, Saghiu nu vorbeşte!

Cojocaru a demisionat din Consiliul Local, Saghiu nu vorbeşte!

Curtea de Conturi a făcut prăpăd la ultimele controale în mai multe primării, ca de exemplu Valu lui Traian sau Murfatlar. O serie de nereguli imputate administraţiilor locale urmează fie să „taxeze” buzunarele edililor, fie să ajungă în instanţă, sub forma unor contestaţii faţă de concluziile raporatelor Curţii de Conturi.

Luate la bani mărunţi, anumiţi primari constată abia acum că au trecut cu vederea, ani la rând, hotărâri de consiliu care nu respectă legile în vigoare. Sau, cel puţin aşa au considerat inspectorii Curţii de Conturi. La Murfatlar spre exemplu, raportul este „dureros”, spun consilierii „opoziţiei”, care cer insistent să le fie puse la dispoziţie mai multe documente. „Grupul consilierilor PNL a depus o cerere privind liberul acces la informaţiile cu caracter public. Am adresat această cerere primarului Valentin Saghiu, pentru că dorim să vedem raportul în urma controlului efectuat de de Curtea de Conturi în 2016, precum şi lista furnizorilor de servicii şi materiale ce au creanţe la primărie . Bineînţeles că răpunsul a fost negativ”, susţin aleşii locali ai PNL. De cealaltă parte, interesant este că, în urmă cu câteva zile, Gheorghe Cojocaru, candidatul PNL la Primăria Murfatlar (şi fost primar), şi-a dat demisia din funcţia de consilier local în care fusese ales! Gurile rele spun că demisia vine tocmai ca urmare a unor nereguli constatate de Curtea de Conturi. Probabil că adevărul este undeva la mijloc, însă Cojocaru nu a dorit să facă tam-tam asupra demisiei sale, la fel cum nici primarul în funcţie, Valentin Saghiu, nu este tocmai uşor de găsit pentru a explica ce se petrece. Prin urmare, „mergem pe mâna” anumitor consilieri locali, care susţin că raportul Curţii de Conturi ar imputa aleşilor locali generozitatea perpetuată de ani de zile în privinţa chiriaşilor de la ANL. „A fost dată la un moment dat o hotărâre prin care erau scutiţi de datoria chiriei cei de la ANL. Apoi, în ultimii ani, toţi cei de la ANL au plătit chirii ca şi cum ar avea toţi până în 35 de ani, iar unii au acum şi 50 de ani. Prejudiciul în ultimii ani ar fi imens, fapt sesizat şi de Curtea de Conturi acum”, susţin sursele noastre. Interesant că unul dintre chiriaşii de la ANL ar fi tocmai Gheorghe Cojocaru. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367