REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Curtea de Conturi, în control la Primăria Cernavodă! Ce au descoperit auditorii

Curtea de Conturi, în control la Primăria Cernavodă! Ce au descoperit auditorii

Replica API 26 iunie 2017 | 00:22 395

În ultimele luni, auditorii Curţii de Conturi au verificat activitatea mai multor primării din judeţ, printre care Primăria Constanţa şi Primăria Cernavodă. În cazul Primăriei Cernavodă, controlul a avut loc în perioada 12.04 – 31.05.2017, în prezenţa actualului primar, fiind analizate documentele financiar-contabile aferente mandatelor lui Gheorghe Hânsă (26.06.2012-29.03.2016), Ştefan Pleşa (30.03.2016-26.06.2016), Liviu Negoiţă (26.06.2016 – până în prezent), respectiv activitatea Victoriei Lungu (din 2015 şi până în prezent, în calitate de şef serviciui buget contabilitate).

Între problemele identificate de auditori se numără cele 3 piscine ale oraşului, înregistrate în contabilitate cu o valoare de 537.883 lei, despre care reprezentanţii Curţii de Conturi notează că, de la an la an, administraţia locală nu a verificat în teren situaţia lor. Aşa se face că, în prezent, piscinele nu mai sunt intacte, în sensul că au dispărut mai multe elemente din componenţa lor, la mijloc fiind posibile furturi pe care primăria ar fi trebuit să le reclame organelor de anchetă.

O altă problemă este biobaza pentru câini şi pisici, în valoare de 390.878 lei, investiţie realizată în mandatul Marianei Mircea, dar recepţionată, conform datelor noastre, de viceprimarul Floriean Hristea. Potrivit raportului Curţii de Conturi, biobaza nu există fizic! Însă, de la an la an, ea a fost trecută în scriptele administraţiei locale ca şi investiţie. Auditorii atrag atenţia că prejudiciul trebuie recuperat.

De asemenea, raportorii mai consemnează că reprezentanţii Primăriei Cernavodă au oferit, nelegal, şi bonusuri medicilor (în baza unei hotărâri de consiliu adoptată în 31.03.2014), dar şi o plată nelegală către o firmă, pentru construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi.

Vom reveni cu detalii.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Face pista de biciclete pt amanta Marcela de la ANR, sa nu o calce masina.
2
2
Dane,sincer,esti un KAKAT...in ploaie...din aproape 2 randuri ,tu reusesti sa totalizezi multe greseli de gramatica...oare tu pe la clasa pregatitoare te-ai prezentat??? schimbati...puneti-i.. competenta...s-a dus Romania...individule....dobitocule..prostalaule....asa se scrie...gramatical...lasa-te de a comenta,la adresa altora...pune-te cu botul pe carte...jegule ce esti...
5
12
Comentatorii vesnic nemultumiti si cu scarba si de ei insasi Ar fi trebuit sa vina Macron sa faca treaba dar si el era hot si mangla
4
0
Activitatea unui sef serviciu?Directoarea Bruchental ce face?Isi etaleaza inteligenta?
17
3
Scimbati sefii de servicii,punetii pe baza de copetenta nu politic sau nepotisme ca din cauza asta sa dus romania de rapa .
18
2
nu pateste nimenea nimik da rampa daca e aia de la camin e bine ca au facuto
1
1
Cu Negoita ati votat pe Iordache l-ati capatat.Daca ati fi urmarit activitatea lui de la Medgidia,ar fi trebuit sa va dati seama ca ceea ce face acum este la indigo si la noi la Cernavoda.Avem primar doar cu numele.A trecut un an si nimic.Praf si pulbere.Golaneala pe toate fronturile.Nu ne mira deloc neregulile.Si cate mai sint..
12
2
Raport incomplet al CC absolut fraudulos.Gospodaraia comunala transformata in pasunea lui Sava si Hristea asistati de fina lui Sava directoare Otilia Ionascu o incapabila.La 3 maturatori un agent de supraveghere paltit din banii contribuabililor.La centrul de informare sotia lui Sava ! La Caminul de batarni Corina Ghelase ,mama Polina si sora salariate in primarie.La Casa de cultura Popa Sorinao golanca notorie. Lucrari la piateta trustin batjocura.Trotuare decapate pe Titulescu,strada trece de la 4 bezne la 2 bezne cu pzda de biciclete la chel tichie de margaritarFURT organizat revineHansa
12
4
ma bucur pentru cei care l-au votat pe Negoita , care il pupau in dos in campanie , fiindca o sa dea raja afara din oras.......Si a dat-o de s-a rupt.....unii oameni isi merita soarta...
11
4
Avem angajati in punctele cheie ale orasului niste administratori de cacao dar toate astea se vor vede la sfarsitul mandatului cand vor fi toti trasi la raspundere si vor merge la puscarie.Abia asteptam finalul.
8
3
Acele piscine proiectate de Mariana Mircea ar fi fost utile copiilor, daca Hansa si cei ce au urmat se ingrijeau de ele . Sigur copiilor le-ar fi placut. Insotiti de parinti ar fi fost bine, dar nefiind lucrarile "lor", neputandu-se mandrii ca fiind initiativa lor, le-au lasat in paragina. Au facut ceva in schimb, mai bun ptr locuitorii orasului? Nu au fost si, nu sunt in stare sa faca o deparazitare in acest oras si nu le trebuie multa gandire ptr asa ceva, si totus nu au facut-o. MARE RUSINE dle primar,si mare plasa au luat cei ce te-au votat.
14
9
Proiectele lui Hansa se vor vedea cat de curand.Ma intreb unde sunt ale lui Negoita???Avem distractie.. Un primar absent! Ups..... vin acum zilele beri,zile orasului poate doar asa mai iese din primarie. Asta am votat asta avem. .
13
6
Majoritatea scursurilor sunt angajate in Primarie..cand ai nevoie de un act sau de un numar de inregistrare "doamnele" sunt la cafele, tigari si vorbind la telefon probleme personale la orice ora din zi! Ma gandeam ca noul primar va curata primaria de capusele care sunt protejate din toate punctele de vedere! Din toata primaria 2-3 persoane isi fac treaba in rest se fac ca lucreaza si sunt platiti din banii cetatenilor!
12
3
La Costinesti cand venti domnilor de la Curtea de Conturi ????Banul public este gestionat fara responsabilitate de catre acest primar care are pixul si sacul in ograda lui netinand cont de lege.Ii ademeneste pe consilieri cu o bere la sfarsitul sedintei si gata aprobarile de pe ordinea de zi.O vizita neasteptata !
5
4
Sa dea bani inapoi mariana si constructori Totul a fost mangle !
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369