REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dacă mâine ninge, va fi prăpăd pe drumurile din Constanţa! Ce explicaţie are CNADNR

Dacă mâine ninge, va fi prăpăd pe drumurile din Constanţa! Ce explicaţie are CNADNR

Replica API 24 noiembrie 2014 | 00:16 268

Lăsaţi descoperiţi în prag de iarnă! Contractul cu Teloxim, reziliat

Lăsaţi descoperiţi în prag de iarnă! Contractul cu Teloxim, reziliat

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a recunoscut, oficial, că unele judeţe din România nu sunt pregătite pentru deszăpezire. „Suma pentru care se va organiza licitaţia la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova - Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu este de aproximativ 5 milioane de lei pentru activitatea de deszăpezire aferentă iernii 2014-2015 şi nu 9,5 milioane de euro. De asemenea, contractul care a fost reziliat cu SC Coremi SRL a fost în valoare de 8,32 milioane lei fără TVA, şi nu 9,5 milioane de euro, aşa cum, în mod eronat a apărut în presă”. Referitor la faptul că Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri din Bucureşti, Iaşi, Constanţa, Craiova, Timişoara şi Braşov vor fi nevoite să asigure activitatea de deszăpezire în regie proprie, CNADNR susţine că: „au fost organizate diferite procedurii de achiziţie pentru contractarea serviciilor de deszăpezire la nivelul întregii ţări, urmând ca în cel mai scurt timp să fie definitivată şi situaţia celor 3 loturi rămase neacoperite: SDN Constanţa, SDN Tulcea şi SDN Galaţi. Pentru aceste 3 loturi, încă din luna iunie a acestui an, s-au deschis proceduri de achiziţie publică la care, ori nu au existat ofertanţi, ori ofertele prezentate nu erau eligibile”. Astfel, pentru SDN Constanţa şi Tulcea existau contracte de deszăpezire semnate cu SC Teloxim SRL, „dar din cauza incapacităţii tehnice şi financiare a acestei societăţi comerciale, DRDP Constanţa a fost nevoită să rezilieze contractele”, au lămurit lucrurile mai marii de la Bucureşti.

Cât despre secția de la Galați, CNADNR spune că au fost organizate proceduri de achiziție publică fie la nivel central, fie la nivelul DRDP Iași, urmând ca miercuri 26.11.2014 să se finalizeze licitația privind atribuirea contractului de deszăpezire aferent iernii 2014 - 2015. “În ceea ce privește atribuirea contractului de deszăpezire aferent lotului 6 din Autostrada A1 Sibiu - Șoimuș, menționăm că acest contract va fi semnat în data de 24.11.2014. Pentru Lotul 8 - Autostrada A1, București - Pitești, menționăm că acest contract va fi semnat în data de 24.11.2014. De asemenea, menționăm că, la această dată, pe loturile pentru care încă nu s-au finalizat procedurile de achiziție publică, activitatea de întreținere curentă pe timp de iarnă va fi asigurată cu utilaje proprii, prin redistribuirea sau mărirea razei de acțiune a utilajelor de la Secțiile de Drumuri Naționale apropiate”, ne liniștește CNADNR, companie condusă de Narcis Neagu. Cu alte cuvinte, drumarii vor curăța zăpada cu utilaje proprii, în condițiile în care licitaţia în cazul judeţelor Constanţa şi Tulcea este programată abia în 11 decembrie. În lipsa vreunei firme care să dea la o parte eventuala zăpadă din perioada noiembrie-decembrie, cei care vor trebui să facă acest lucru sunt angajaţii Regionalei de Drumuri, al cărei parc auto include 17 autofreze pentru 5 judeţe. Puţinele autofreze existente sunt vechi, cu motor de tanc, cea mai nouă fiind cumpărată în urmă cu 35 de ani, iar cea mai veche are peste 45 de ani.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218