REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

DACĂ MÂINE VINE URGIA, pe drumurile judeţene NU SE ACŢIONEAZĂ!

DACĂ MÂINE VINE URGIA, pe drumurile judeţene NU SE ACŢIONEAZĂ!

Replica API 1 decembrie 2015 | 00:00 298

Regia de Drumuri, în continuare fără materiale pentru deszăpezire şi fără combustibil

Regia de Drumuri, în continuare fără materiale pentru deszăpezire şi fără combustibil

Din cauza unei datorii de peste 20 milioane de lei, Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa (instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean) are conturile blocate de ANAF şi se află în imposibilitate de a asigura dezăpezirea drumurilor judeţene în sezonul rece. Prefectura şi Consiliul Judeţean Constanţa au semnalat blocajul premierului Dacian Cioloş, care, la rândul lui, a transmis ministrului de Interne să găsească o soluţie pentru rezolvarea situaţiei.

În cazul în care la Constanţa vor fi ninsori abundente, autorităţile vor avea serioase probleme. Deoarece iarna se apropie cu paşi repezi, cei de la Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa trebuie să achite în cel mai scurt timp posibil datoria pe care o are, pentru a putea achiziţiona materialele necesare, dar şi combustibilul aferent utilajelor care vor intervene în caz de necesitate. „Noi nu avem nici o soluţie. Singura soluţie legală e trecută în Legea Finanţelor Publice. Noi nu avem cum să găsim o soluţie ca să deblocăm conturile, că nu avem cum, nu există decât posibilitatea unei eşalonări să plătească.

Nu există altă soluţie, soluţia nu o poate da decât Ministerul de Finanţe, prin ANAF. La ora actuală nu ai voie să foloseşti banii din conturile respective decât pentru a plăti salarii şi pentru bugetul de stat, asta e legea. Ca să se facă eşalonare, trebuie să vii cu garanţii, trebuiesc făcute calcule, nu este aşa simplu. Noi nu putem să facem nimic, nu sunt conturile noastre”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, Cristinel Dragomir, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, la aproape o săptămână de la apariţia problemei. Deşi iniţial a precizat că nu există o soluţie, Cristinel Dragomir a ţinut să adauge că, până la clarificarea situaţiei privind conturile blocate ale regiei, ideal ar fi ca CJC să suporte chletuielile pentru materialele necesare deszăpezirii.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218