REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dacă s-ar trece pe cartea muncă, ar putea sta liniştiţi: HOŢII din Constanţa au adunat ani de fapte penale

Dacă s-ar trece pe cartea muncă, ar putea sta liniştiţi: HOŢII din Constanţa au adunat ani de fapte penale

Replica API 26 martie 2016 | 11:53 426

Ar concura cu pensiile parlamentarilor…

Ar concura cu pensiile parlamentarilor…

Dacă s-ar trece pe cartea de muncă, poate că ar putea concura cu pensiile parlamentarilor. Vorbim de anii de infracţiuni ai hoţilor de la malul mării, veterani în furturi din buzunare, din autoturisme sau din locuinţe. Că infracţiuni sunt şi altele, nimic mai adevărat, însă este vorba despre cu totul alte speţe. Spre exemplu, zilele trecute, oamenii legii din Constanţa au prins mai mulţi indivizi care pur şi simplu terorizaseră oraşul cu spargerile de autoturisme, mai toţi dintre ei fiind cunoscuţi cu antecedente penale.

Întrebarea care vine imediat ar fi formulată cam aşa: Păi şi de ce sunt liberi? Iar răspunsurile sunt multe. Fie au fost condamnaţi cu suspendare, fie au luat câţiva ani şi au fost eliberaţi condiţionat, însă este cert că ei se întorc la vechile îndeletniciri, dovadă stând dosarele penale care se tot adună şi părţile vătămate care nu mi ştiu încotro s-o apuce.

Au fost percheziţii, au fost prinşi patru indivizi, dintre care numai Iusein Mursel a fost arestat, pe când Alexandru Ionuţ Şerban, Mitică R. şi Asan Iaşar au fost puşi sub control judiciar pe timpul cercetărilor. Ulterior au fost prinşi alţi 3, Pomac Zeinur, Husein Taifun şi Mustafa Ferdi, arestaţi fiind doar primii doi. Ei sunt acuzaţi de furturi din maşini, acţionând prin metoda „Bujie”, care se referă la partea ceramică a bujiei, care se leagă cu elastic şi se foloseşte precum o praştie. Geamul se parge imediat, în bucăţele mici, fără a face zgomot.

Astfel, hoţii nu aveau nevoie decât de câteva secunde pentru a „opera”. Numai că indivizii nu acţionează de puţină vreme, unii dintre ei putând fi consideraţi chiar veterani. Spre exemplu, Pomac Zeinur era cunoscut cu antecedente penale încă din 2006, atunci când era, din nou, audiat, fiind acuzat de înşelăciune şi furturi din auto. Se pare că el îşi făcea veacul prin zona Peninsulară şi fura bunuri din maşini, fiind prins în flagrant în timp ce umbla la încuietorile unei rulote ce aparţinea unor turişti străini. În 2005, acelaşi Zeinur era prins după ce spărsese mai multe vehicule în Satul de Vacanţă.

Cam în aceeaşi situaţie este şi Husein Taifun, arestat în nenumărate rânduri pentru furturi. În 2013 se alegea cu mandat pentru 30 de zile, fiind cercetat alături de Omer Beighiuzel, Derviş Taifun, Iusein Geilan şi Ibram Metin. Şi asta se întâmpla când deja fusese condamnat la 3 ani cu executare într-un alt dosar de furt (alături de Sali Iener, Sali Erdal, Iusein Geilan şi Ibram Metin), dar decizia nu era definitivă. Mai exact, în timp ce se judeca apelul, individul continua să fure, astfel adunând dosare pe bandă rulantă.

Cât despre Mustafa Ferdi, nici el nu este uşă de biserică. În 2010 a produs un accident rutier, intrând in plin într-un autobuz la intersecţia bulevardului Mamaia cu strada Mircea cel Bătrân, după care a fugit de la faţa locului. Între timp i-au explodat cauciucurile şi şi-a abandonat maşina. Ulterior a fost prins, descoperindu-se că nu avea permis şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, acelaşi Mustafa Ferdi, era arestat şi în 2002, alături de alte persoane. Potrivit procurorilor Judecătoriei Constanţa, în perioada mai 2001 - aprilie 2002, indivizii au sustras din zece autoturisme radiocasetofoanele dar şi alte bunuri. Pentru a pătrunde în maşini, infractorii foloseau chei potrivite.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102