REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Dascăl îi dă peste nas lui Onciu: Cei care au contestatat alegerile sunt contestatari de meserie

Dascăl îi dă peste nas lui Onciu: Cei care au contestatat alegerile sunt contestatari de meserie

Replica API 15 februarie 2016 | 23:14 843

Continuă tensiunile la Colegiul Medicilor

Continuă tensiunile la Colegiul Medicilor

Medicii constănţeni s-au prezentat la vot, în zilele de 29, 30 noiembrie şi 1 decembrie 2015, pentru desemnarea membrilor în Consiliul Judeţean şi ai Comisiei de Cenzori din cadrul Colegiului Medicilor Constanţa, dar şi pentru Adunarea Generală Naţională. Urnele s-au închis în cursul zilei de marţi, 8 decembrie, însă alegerile se vor relua în luna martie, în zilele de 6 şi 7 întrucât Consiliul Judeţean, format din 21 de membri, a invalidat alegerile ca urmare a contestaţiilor depuse.

Turul de scrutin privind conducerea Colegiului Medicilor a luat sfârşit marţi, 8 decembrie 2015. Alegerile au fost invalidate, însă, în 34 de judeţe, printre care şi Constanţa, din pricina mai multor contestaţii depuse în fiecare dintre acestea. Inclusiv cadre medicale constănţene s-au arătat nemulţumite de modul în care au decurs aceste alegeri. Mihai Onciu, şeful Serviciului de Medicină Legală din Constanţa, este unul dintre cei nemulţumiţi. Acesta susţinea la vremea respectivă că au fost validate ilegal anumite candidaturi şi că demersul firesc ar fi acela de a merge în instanţă pentru a rezolva acest litigiu. Pe de altă parte, şefa Colegiului Medicilor susţine că o singură persoană a depus contestaţie, arătându-se nemulţumită de modul în care au fost organizate alegerile: „Suntem în plin proces electoral. A avut loc şi prima şedinţă a Comisiei Electorale Locale şi se pot depune candidaturile. Sigur vom avea pe 29 februarie tabelul cu candidaturile acceptate. După opinia mea, alegerile nici nu ar fi trebuit să fie invalidate. Acest lucru s-a întâmplat după opinia juridică a unora. Noi nu am mers în instanţă pentru că cel mai scurt parcurs ar fi durat cel puţin 6 luni. Dar am înţeles că în alte judeţe a durat şi 3 ani. Având în vedere că se reorganizează alegerile atât de repede şi că opinia electoratului nu se va schimba aşa mult, nu cred că celelalte cadre medicale vor vota cu mult diferit. Poate vor fi doar mici diferenţe”, a declarat, pentru „Replica”, Gabriela Dascăl, actuala şefă a Colegiului Medicilor din Constanţa. Aceasta este sigură că şi la alegerile din martie vor fi depuse contestaţii, întrucât persoanele care le-au contestat prima dată au constant nemulţumiri legate de activitatea Colegiului Medicilor. „Bineînţeles că vor fi contestaţii. Cei care au contestat data trecută sunt contestatari de meserie. Unii dintre ei au şi multe procese pe rol, deci nu se poate spune că sunt chiar cei mai paşnici oameni. Mă aştept să mai fie contestaţii, dar lucrurile merg înainte”, a spus Gabriela Dascăl. Şefa Colegiului Medicilor susţine că ideea conform cărei contestaţiile au fost depuse de mai multe cadre medicale este total eronată, existând o singură persoană care a fost indignată de modul în care au fost gestionate alegerile la acea vreme. „Opinia negativă vizavi de activitatea noastră nu vine din partea multor colegi. Dacă unul a ieşit în presă şi a spus că îl susţin 40, e o minciună. Pentru că la plângerea pe care a făcut-o în prealabil în instanţă există doar o singură semnătură. Fiecare dintre noi trebuie să îşi vadă de activitatea lui şi o facem cât de bine putem, acolo unde suntem. Dar cineva sigur ne va contesta pentru că nu avem toţi aceleaşi păreri”, a adăugat Gabriela Dascăl.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102