REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

De 1 Mai, IPJ Constanţa va face ordine în trafic cu motociclete: primeşte încă 5 de la Bucureşti

De 1 Mai, IPJ Constanţa va face ordine în trafic cu motociclete: primeşte încă 5 de la Bucureşti

Replica API 28 aprilie 2014 | 00:00 208

Toţi poliţiştii din judeţ, la datorie

Toţi poliţiştii din judeţ, la datorie

De 1 Mai, sunteţi invitaţi pe litoralul românesc, dar şi în Delta Dunării! Sunt disponibile pachete de cazare cu tarife speciale, în toate staţiunile pegătirile fiind în toi. Cluburile se vor întrece în petreceri cu DJ internaţionali, centrele balneo - spa sunt deschise. Pe întreg litoralul Mării Negre, începând din sudul litoralului şi până la Năvodari, petrecerea e garantată - spun organizatorii, asta chiar dacă meteorologii spun că vremea va fi capricioasă şi nu sunt excluse ploile.

Ca de obicei, sezonul estival începe cu tradiţionala paradă a litoralului românesc, programată în intervalul orar 10:00-14:30, pe traseul Mamaia - Năvodari - Constanţa - Eforie - Constanţa - Mamaia. Parada va reuni autobuze etajate, peste 30 de maşini de epoca, motociclete, Fanfara RAJA. În încheiere, turiştii vor avea parte de un show şi o lansare de sute de lampioane pe cerul staţiunii Mamaia, deasupra mării. Cluburile din Mamaia vor difuza simultan filmul de promovare al staţiunii. În staţiunile Năvodari, Eforie şi Costineşti vor avea loc evenimente similare. Pe scurt, mii de turişti sunt aşteptaţi pe litoral. Numai în staţiunea Mamaia sunt aşteptaţi 25.000 de turişti. "Ar fi o primă estimare", declara pentru "Replica", la finele lunii februarie, Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral Delta-Dunării. Numărul turiştilor ar putea creşte, dacă adăugăm şi sudul litoralului. Astfel, în minivacanţa de 1 Mai poliţiştii vor acţiona pe străzile din judeţul Constanţa 24 din 24 h, în vederea creşterii gradului de siguranţă în trafic al şoferilor şi diminuarea numărului de accidente din întreg judeţul. IPJ Constanţa a cerut Bucureştiului întăriri: 5 motociclete din Capitală vor ajunge pe litoral şi se vor alătura celor 8 existente în municipiul nostru. "Ne vin echipaje suplimentare, motociclete de sprijin de la Bucureşti. Aşteptăm cinci motociclete. Noi avem 8 motociclete şi în total vor fi 13 disponibile pentru 1 Mai, 15 aparate radar şi peste 100 de poliţişti rutieri sprijiniţi de formaţiunile de ordine publică. De precizat că în această minivacanţă toţi poliţiştii vor fi prezenţi la muncă. Echipa Serviciului de Acţiuni Speciale va avea suplimentar oameni în dispozitiv. Cei de la Investigaţii Criminale, Criminalistică şi Violenţe vor avea efective suplimentare pentru cercetare la faţa locului. Tot în teren vor fi şi angajaţii de la Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Constanta (BCCO). Cei de la Poliţia Transporturilor vor acţiona în trenuri şi în staţiile CFR. Vor fi peste 800 de poliţişti care vor fi la datorie. Anul acesta se estimează că vor fi pe litoral foarte mulţi turişti. În cazul în care vor fi zile ploioase, poliţiştii vor fi concentraţi în cluburi, discoteci, magazine, iar dacă vremea va fi una prielnică oamenii legii vor acţiona cu precădere în staţiunile Mamaia, Costineşti, Vama Veche, Eforie, Neptun. Aici va fi cea mai mare concentraţie de populaţie şi vor fi dispuse cele mai multe forţe", au declarat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Alexandra VASILE

Citeţte şi:

LINK

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367