REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Debutează campania „Curăţăm Constanţa noastră”

Debutează campania „Curăţăm Constanţa noastră”

Replica API 1 aprilie 2016 | 23:05 339

6.000 de copaci

6.000 de copaci

Primăria Constanţa dă startul celei de-a doua ediţii a campaniei „Curăţăm Constanţa noastră“. Începând de vineri, 1 aprilie, administraţia locală, împreună cu firmele care au contracte de salubrizare şi întreţinere spaţii verzi cu municipalitatea; asociaţiile de proprietari; agenţi economici; instituţii publice şi locuitorii din zonă şi voluntari vor executa lucrări de salubrizare şi igienizare spaţii verzi în mai multe cartiere din Constanţa. În această lună se vor desfăşura mai multe activităţi de conştientizare şi educaţie non-formală, precum şi acţiuni de ecoligizare şi igenizare a parcurilor şi a altor zone selectate. „Venim cu o viziune nouă anul acesta. Ne-am organizat mult mai bine. Primăria se va ocupa de partea de curăţare şi regenerare, iar societatea civilă de partea de igenizare”, a spus Victor Maxim, reprezentant Greenpact. Se vor planta 6.000 de copaci: arţari aurii, tei şi platan. Reprezentanţii primăriei îndeamnă asociaţiile de proprietari să dea o mână de ajutor. „Avem nevoie de asociaţiile de proprietari care să ne ajute. Aceaste ar putea mobilize locatarii pentru a înfrumuseţa spaţiile din împrejurimile blocurilor. Noi am stabilit o pleiadă de lucrări şi vom efectua lucrări de cosire, igienizare, vopsire arbori existenţi şi apoi planetare”, a precizat Gheorghe Coman, de la departamentul Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa. La rândul său, Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a spus că se va implica şi instituţia pe care o conduce. „Ne-am gândit să curăţăm parcul Tăbăcăriei. Noi, la CMSN, am demarat mai multe activităţi de conştietizare în ceea ce priveşte mediul înconjurător”, a spus Bîlbă. Cornel Marcu, de la ONG-ul Leadership Today, a precizat că toată lumea trebuie să participle la această campanie.

„Ne dorim ca instituţiile, ONG-urile, companiile să îşi facă treaba, dar şi cetăţeanul. A fi cetăţean nu este doar un dar, ci şi o responsabilitate. Ne dorim ca cetăţeanul să fie cel care face Constanţa frumoasă, curată, ca într-un final noi să nu mai avem de lucru”, a spus Cornel Marcu. Primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău a făcut și el anumite specificații: „Constanța nu este a primăriei, a unui candidat, ci a noastră, a tuturor. De aceea, în această campanie vor lucra ONG-urile, instituții publice, școlile, companiile și mai puțin oamnii politici. Trebuie să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în campania precedentă. Construim cu răbdare, cu preseverență ceva mai mult decât să curățăm orașul. O campanie de implicare, de urmărie, de conștientizare”, a afirmat primarul. Totodată, acesta a menționat și rolul Poliției Locale în această campanie. „Poliția locală are implicare și în ceea ce înseamnă respect față de mediu. Întrucât au fost notificaţi proprietarii care au immobile și terenuri neîngrijite, aceștia dacă nu îşi vor curăţa proprietatea până la sfârșitul lunii aprilie vor fi sancţionaţi.”

Stațiunea Mamaia va fi mai curată anul acesta

De asemenea, Decebal Făgădău a mai menționat că și stațiunea Mamaia va intra într-un amplu proces de curățare, făcând aici referire și la regulamentul stațiunii. „În primul rând nu veți mai vedea haos în ceea ce ține de spațiul public. Nu vom mai avea ponei, biciclete, triciclete, minicaruri pe promenadă. Mamaia va deveni una echilibrată, nu una a extremelor. Reașezăm lucrurile din ceea ce ține de noi, de administrația locală. Numărul de autorizări pentru puncte de difuzare a presei, vânzare ochelari, legume fructe etc. Pentru agenții economici vom mai trimite o dată regulamentul. Dacă în 72 de ore nu ne dau nicio observație, vom considera că este adoptată tacit și vom face o ședință extraordinară pentru a aproba regulamentul.” a declarat edilul. Întrebat ce vor vedea turiștii anul acesta la mare, primarul a precizat că vor vedea o stațiune plină de viață. „De 1 mai la mare vor vedea viață, va fi foarte frumos. Nu va fi diferit față de anul trecut, poate mai puține construcții în execuție și mai multă grija pentru detalii.Terasele sezoniere va trebui să vină cu un proiect și să arate cum va fi amenajată. Pentru că Mamaia este un punct de referință în turismul românesc, trebuie să ne păstram nivelul. Va trebui să vedem mai puține elemente de mobilier urban branduite și mai mult mobilier urban de calitate, plaje naturale, muzică de calitate.” a încheiat decebal Făgădău.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108