REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dedesubturile de la malul mării: colaborări între reţelele de proxeneţi, furturi de milioane de euro şi scandaluri

Dedesubturile de la malul mării: colaborări între reţelele de proxeneţi, furturi de milioane de euro şi scandaluri

Replica API 22 mai 2015 | 23:04 2311

DIICOT a destructurat reţele peste reţele, toate cu legături între ele

DIICOT a destructurat reţele peste reţele, toate cu legături între ele

O grupare infracţională specializată în proxenetism şi trafic de persoane a fost destructurată de procurorii DIICOT Constanţa în urma a 56 de percheziţii de amploare derulate pe raza judeţelor Constanţa, Tulcea, Argeş şi a municipiului Bucureşti cu sprijinul Eurojust şi Europol. 18 indivizi au fost reţinuţi şi 7 arestaţi, descoperindu-se că printre lideri se afla şi cunoscutul interlop Nicolae Boca, el coordonând treburile de după gratii, acolo unde se află din 2013. În plus, respectiva grupare infracţională avea legături şi cu altele, între care şi cea în care au fost implicaţi un poliţist, un jandarm şi o profesoară de Colegiul Naţional Mihai Eminescu, coordonată de Claudiu Giorson Belecciu. Totodată, unii dintre ei au fost implicaţi şi în dosarul numit generic: jaful secolului de la depozitul de bijuterii Sevda.

18 indivizi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Constanţa, în urma percheziţiilor de amploare din data de 19 mai. Aceştia au fost prezentanţi cu propunere de arestare la Tribunalul Constanţa, însă doar 7 au fost arestaţi, fiind vorba despre: Valentin Olimpiu Fatacher, Răzvan Marian Lavric, Emanuel Toma, Adrian Ştefan Cuşa, Marian Grosu, Claudiu Nicuşor Vlăescu şi Petre Boca. În schimb, Emilia Gabriela Bodea, Vasile Costea, Anghel Vancea, Vasile Butacu, Ştefan Chelariu, Lucian Dumitru, Ionuţ Cărărescu, Vasile Iulius Ghiţulete, Ion Ciprian Părăeală, Mircea Părăeală şi Georgian Ştefan Dicianu s-au ales cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 20.05.2015. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore. Aceştia făceau parte dintr-o grupare infracţională specializată în trafic de persoane, care acţiona şi în Franţa, şi care a fost destructurată de poliţiştii BCCO şi procurorii DIICOT Constanţa! Membrii erau răspândiţi în toată ţara, dar şi în străinătate, însă nucleul era la Constanţa, fiind format din mai mulţi interlopi cunoscuţi la malul mării. Printre aceştia se află şi Nicolae Boca, el fiind condamnat în 2013 la închisoare cu executare. Potrivit informaţiilor noastre, acest lucru nu l-a împiedicat să-şi continue „afacerile” de după gratii, în ultimii doi ani înregistrând venituri de peste 4 milioane de euro. În plus, la domiciliile suspecţilor au fost găsite maşini scumpe, droguri, produse pirotehnice şi bani. Totodată, trebuie menţionat şi faptul că fiecare fată producea cam 8.000 de euro pe lună.

Legături între grupările de proxeneţi sau membri care lucrau la mai multe capete

Indivizii din dosarul de faţă racolau fete pe care le puneau să se prostitueze atât în ţară cât şi peste hotare, scoţând bani frumoşi de pe urma lor, pe care îi investeau în vile şi maşini scumpe. Însă, din câte se pare, aceştia aveau legături şi cu alte grupări infracţionale, precum şi cea coordonată de Claudiu Giorson Belecciu. Şi aici au intervenit oamenii legii, proxeneţii ajungând după gratii. Scandalul sexual a izbucnit în ianuarie 2014, implicate fiind şi minore! O profesoară de la Liceul Mihai Eminescu, Margareta Drăguţ, un poliţist din cadrul Secţiei III, Lucian Borcea, şi un fost jandarm, Silviu Nicolae Peniu, erau pioni importanţi în gruparea infracţională, care racolau minore şi le puneau să se prostitueze, sub paravanul unui salon de masaj erotic. Este vorba despre Pink Cats, al cărui administrator este Claudiu Giorson Belecciu, chiar concubinul cadrului didactic. Treburile erau bine împărţite: profesoara posta anunţuri pe internet, poliţistul îi ţinea la curent cu controalele oamenilor legii şi ajuta la transportarea acestora de la o locaţie la alta, iar fostul jandarm punea la dispoziţia acestora un apartament. Aici a fost implicat şi Valentin Olimpiu Fatacher, parte şi din gruparea destructurată în 19 mai 2015. Însă, lucrurile sunt şi mai încâlcite, întrucât gruparea lui Belecciu colabora cu o alta, tot specializată în proxenetism, coordonată de Gabriel Rădulescu şi Niazi Mustafa, acum aflaţi după gratii, care a fost anihilată în 2012. Aici, cu racolarea minorelor se ocupa o învăţătoare de la Şcoala Gimnazială din Sinoe, Aurelia Grosu.

Scandaluri între interlopi şi parte din dosarul Jaful secolului de la depozitul Sevda

Printre indivizii care au ajuns să fie cercetaţi acum pentru proxenetism se află şi Emanuel Toma, un vechi prieten de-al interlopului Nicolae Boca. Spre exemplu, în 2008, Nicolae Boca şi fratele său, Gabriel Costel Boca, alături de Emanuel Toma au provocat un scandal în restaurantul Rovas, care s-a lăsat cu vărsare de sânge. Scandaluri sunt multe, fiind vorba, în general, de răfuieli între interlopi. Însă, cine credea că indivizii s-au limitat la proxenetism şi bătăi s-a înşelat amarnic întrucât aceştia apar şi în dosarul Jaful Secolului de la depozitul de bijuterii Sevda. Totul s-a petrecut pe 23 iunie 2010 când Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, Severin Gheorghiţă Ciocârlan, Ionuţ Velichea, şi Claudiu Nicuşor Vlăescu, Valentin Ifrim şi Ionuţ Moroianu, membri ai clanului interlop „Fraţii”, au vrut să jefuiască depozitului de bijuterii „Sevda”, situat în Faleză Nord. Numai că au fost prinşi în flagrant de poliţişti. Dacă ar fi reuşit ceea ce îşi propuseseră prejudiciul se ridica la peste 1 milion de euro.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cioara tot cioara ramane cu niste gainat pe la cioc
0
0
sluga aia de caine de la cet..le scotea banii la toti.. un taran puscarias care pute a cacat
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218