REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

DEDESUBTURILE UNUI ACCIDENT: "VICTIMA ŢIPA ŞI SE TÂRA PE COATE"

DEDESUBTURILE UNUI ACCIDENT: "VICTIMA ŢIPA ŞI SE TÂRA PE COATE"

Replica API 26 mai 2017 | 00:00 389

Urmează apelul!

Urmează apelul!

Oliver Filişan a fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului, dar decizia din februarie anul acesta nu a fost definitivă, urmând a se judeca apelul. Însă, detalii desprinse parcă din filmele horror au ieșit la suprafață, în sensul că șoferul vinovat a dat dovadă de sânge rece cum rar întâlnești: a lăsat victima să agonizeze, s-a uitat la ea și a plecat mai departe. "Întorc autoutiliara și vin să te iau", ar fi spus șoferul. Dar dus a fost.

În fața instanței de judecată, la termenul din ședința publică din data de 16.02.2017, inculpatul, a arătat că înțelege să se prevaleze de dispozițiile art. 374 alin. 4 rap. la art. 396 alin. 10 NCpp, privind judecarea cauzei în procedura simplificată a recunoașterii vinovăției, declarând că recunoaște în totalitate faptele reținute în sarcina sa și solicită ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale.

Analizând actele și lucrările dosarului, instanța reținut că, în data de 12.09.2015, în jurul orelor 11:15, inculpatul Oliver Filișan a condus autotutilitara marca Mercedes Sprinter în localitatea Văleni din Constanța, iar la manevra de mers înapoi, din cauza neatenției, a lovit pe numitul A. I., cauzându-i acestuia leziuni ce au necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale, după care, fără a-l transporta la spital, fără a anunța organele de poliție și implicit fără încuviințarea acestora, a părărsit locul accidentului. La fața locului au ajuns oamenii legiim și au efectuat cercetări.

De asemenea, au fost desfășurate activități în vederea identificării autorului. Persoana vătămată a arătat că, în data de 12.09.2015, în timp ce se afla în Văleni, a observat, în timp ce se deplasa pe partea stângă a carosabilul, o autoutilitară de culoare albă, care se afla poziționată pe direcția de mers spre satul Șipote. La un moment dat, autoutilitara a efectuat o manevră de mers cu spatele și, în acest context, a fost lovit.

Victima a țipat și s-a târât pe coate!

"În momentul în care a fost lovit de autoutilitară, a căzut, a țipat și s-a târât pe coate în afara părții carosabile. Arată numitul A. I. că șoferul autoutilitarei a oprit, s-a uitat la el, fără a coborî, i-a spus că se duce să întoarcă autoutilitara și că îl va transporta la spital. Precizeză numitul A. I. că șoferul autoutilitarei a plecat și nu a mai revenit, el continunând să aștepte pe acostament. În continuare, întrucât a realizat că șoferul autotutilitare nu se va mai întoarce, martorul Azizs G. l-a transportat pe numitul A. I. la locuința mamei sale, unde a fost chemată o ambulanță care l-a preluat.

Numitul A. I. a fost supus examinării fizice medico-legale, iar potrivit raportului de expertiză medico-legale nr. 4203/200/A1 rutier/2015/23.09.2015 emis de SJML Constanța, acesta a suferit leziuni la nivelul piciorului stâng, respectiv la nivelul halucelui, pentru care au fost necesare 2-3 zile de îngrijiri medicale. Susținerile persoanei vătămate se coroborează cu declarațiile martorului Aziz G., care a arătat că în data de 12.09.2015, în jurul orelor 11:00, se afla pe (...) Văleni, iar la un moment dat a văzut o autoutilitară care mergea cu spatele pe stradă, după care a auzit un zgomot și a auzit o persoană țipând.

Arată martorul că a văzut când șoferul autoutilitarei, după ce a lovit pe numitul A. I., a plecat cu autoutilitara și nu s-a mai întors. Precizează martorul că în aceste condiții, întrucât numitul A.I. se afla la sol, l-a luat pe acesta de pe spațiul verde și l-a transportat la locuința acestuia, unde a venit o ambulanță care l-a preluat", potrivit datelor afișate pe rolii.ro.

Autorul accidentului susține victima l-a înjurat și a strigat la alte persoane!

În cauză s-au efectuat cercetări în vederea determinării unui cerc de persoane care ar corespunde descrierilor făcute de martorii oculari cu privire la conducătorul autoutilitarei. Astfel, pe rolii.ro se mai aratî că s-a efectuat procedeul probatoriu al identificării persoanelor după fotografii, ocazie cu care martorii A. G. și A. I.au recunoscut pe Filișan Oliver ca fiind autorul accidentului de circulație.

Audiat în calitate de suspect și inculpat, Filișan a arătat că își menține declarațiile formulate la data de 23.09.2015, consemnate într-un proces-verbal și prin care a recunoscut faptul că a părăsit locul accidentului, oferindu-se să-l transporte pe A. I. la spital, precizând însă că acesta din urmă l-ar fi înjurat și ar fi strigat la alte persoane, iar în acest context s-a speriat și a fugit. În cauză a fost audiat în calitate de martor C. A., persoană care se afla în autoutilitară cu inculpatul și care a susținut varianta inculpatului, însă spre deosebire de acesta, a arătat că în zonă veneau și prietenii victimei, iar în acest context, s-au speriat, acesta fiind motivul pentru care au plecat de la locul accidentului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"victima se tara pe coaie"
1
0
rezolvarea pe cale amiabila a unor litigii ,cea mai rapida cale .tel 0731176563
1
1
Tiganul s-a aruncat la pamant cand masina s-a apropiat de el , iar declaratiile clanului de bronzati au completat dosarul . Ca pe la noi ...
8
1
Pai nesimtitu a facut scoala de soferi cu Pata Alba?
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920