REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DEFINITIV: Mazăre şi Strutinsky rămân în arest

DEFINITIV: Mazăre şi Strutinsky rămân în arest

Replica API 29 mai 2015 | 23:40 228

Complet de divergenţă

Complet de divergenţă

Radu Mazăre

Curtea Supremă s-a pronunţat, joi, cu privire la contestaţia DNA formulată împotriva deciziei din 26 mai a.c, privind respingererea cererii de prelungire a mandatului de arestare preventivă pe numele lui Radu Mazăre şi al omului de afaceri Sorin Strutinsky. Magistraţii au admis, în majoritate, şi de data aceasta, contestaţia procurorilor, fapt pentru care, cel puţin în următoarele 30 de zile (1 iunie-30 iunie) cei doi nu vor ieşi din arest. Precizăm faptul că cererea procurorilor a fost atribuită unui complet de judecată format din judecătoarele Anca Mădălina Alexandrescu şi Ioana Bogdan. Cea dintâi a fost magistratul care i-a înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Din acest motiv, DNA le-a recuzat pe cele două, fiind creat un complet de divergenţă. În complet a intrat şi judecătoarea Ioana Alina Ilie. Reamintim că miercuri, Curtea Supremă a admis contestaţia procurorilor DNA împotriva deciziei de înlocuire a arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu în cazul lui Radu Mazăre. În cazul lui Strutinsky, judecătorii i-au respins contestaţia formulată împotriva deciziei prin care i s-a respins cererea de înlocuire a arestului preventiv cu a controlului judiciar, decizia rămânând definitivă.

Sorin Strutinsky

Din ordonanțele întocmite de procurori se arată că, în perioada 2006-2009, inculpatul Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța. Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de Radu Mazăre atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat. Fapte similare au fost înregistrate şi în perioadele 2008-2014, 2006 – 2013, 2008 – 2012. La mijloc este vorba despre sume de bani cerute pentru câștigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului ş încheierea de contracte între Primărie și societatea controlată de el şi Strutinsky, obţinând foloase atât pentru sine, prin societatea pe care o controla și cu care inculpatul Radu Mazăre s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii 5 ani înainte de comiterea faptei cât și pentru inculpatul Strutinsky Sorin Gabriel.

Menţionăm că Sorin Strutinsky a mai fost arestat preventiv într-un alt dosar instrumentat de procurorii constănțeni. Este vorba despre acuzația procurorilor DNA potrivit căreia Strutinsky ar fi pretins de la un om de afaceri, denunţător în dosar, un procent de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către SC Argos Industrial SRL de la mai multe instituţii unde firma avea contracte. Luna trecută, Curtea de Apel Constanța i-a înlocuit, definitiv, măsura arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu, însă nu a putut fi eliberat,aflându-se sub influența mandatului de arestare în dosarul în care este cercetat alături de Radu Mazăre.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102