REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Deputatul Şova, anchetat de DNA, co-proprietar de teren în Limanu cu un şef din Garda de Coastă

Deputatul Şova, anchetat de DNA, co-proprietar de teren în Limanu cu un şef din Garda de Coastă

Replica API 23 ianuarie 2015 | 00:02 957

Politicianul băcăuan şi interesele la malul mării

Politicianul băcăuan şi interesele la malul mării

Lucian Şova, sursa foto: b365.ro

Deputatul PSD de Bacău Lucian Şova, audiat ieri la DNA în legătură cu fapte de corupţie comise în anul 2012, are interese de afaceri şi în Constanţa. Potrivit declaraţiei sale de avere, Şova este coproprietarul unui teren agricol de 10.000 metri pătraţi în comuna Limanu, cumpărat în 2006, alături de Florin Turturică. Florin Turturică este comisar şef în cadrul Gărzii de Coastă, adjunctul şefului Grupului de Nave Mangalia, în timp ce soţia sa, Marionela Turturică, este inspector superior la Biroul Vamal Mangalia. Şi soţia deputatului băcăuan, Carmen Şova, activează în sistem, fiind comisar în cadrul IPJ Bacău.

Deputaţii Lucian Şova (vicepreşedinte PSD Bacău) şi Iulian Iancu (membru în Consiliul Naţional al PSD) sunt acuzaţi de fapte de corupţie, după ce, „folosindu-se de funcţiile de conducere în partid, în perioada octombrie – noiembrie 2012, au intervenit pe lângă Hăhăianu Horia - director în cadrul TRANSELECTRICA S.A. pentru ca acesta, prin influenţa pe care o avea asupra managementului S.C. ENERGOMONTAJ IEA – SUCURSALA BUCUREŞTI S.A. (agent economic care derulează activităţi comerciale cu CNTEE TRANSELECTRICA S.A.), să suporte contravaloarea cheltuielilor de transport efectuate de S.C. TRANSMOLDOVA S.R.L. Oneşti pentru organizaţia PSD Bacău cu prilejul desfăşurării, în data de 17.10.2012, a unei deplasări electorale la Bucureşti (Bacău – Bucureşti şi retur), tarifele de piaţă practicate de societatea de transport fiind de 80 lei / persoană transportată”, potrivit documentelor DNA. Conform romanialibera.ro, ambii parlamentari sunt urmăriţi penal în baza hulitului articol 13 din Legea anticorupţiei şi anume „fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani”. Parlamentarii Şova şi Iancu sunt cercetaţi în mega-dosarul Greblă, în care fostul senator PSD şi judecător la Curtea Constituţională Toni Greblă este acuzat de trafic de influenţă, în formă continuată, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi constituirea unui grup infracţional organizat. Greblă este acuzat că a a produs un incident major de securitate internaţională, grupul constituit de el încălcând embargoul impus Rusiei de Uniunea Europeană. Cei doi parlamentari vor fi urmăriţi penal pentru că l-au ajutat pe finul lui Greblă, Ion Bârcină, să exporte ilegal energie în Bulgaria şi Serbia.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108