REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DEZASTRU FONIC ÎN SATUL DE VACANŢĂ, LA ROTISOR

DEZASTRU FONIC ÎN SATUL DE VACANŢĂ, LA ROTISOR

Replica API 7 iulie 2015 | 00:29 659

Mamaia se transformă în bâlci de 2 lei

Mamaia se transformă în bâlci de 2 lei

Lucrurile sunt scăpate de sub control în staţiunea Mamaia, autorităţile dovedindu-se în multe din situaţii complet depăşite de probleme: ba nu sunt suficienţi oameni să răspundă sesizărilor, ba nu există aparatura care să îi ajute, ba... pur şi simplu n-au chef, că oricum timpul trece, leafa merge!

Când pe plajă nu îşi fac apariţia pirandele cu te-miri-ce de vânzare ori poneiul „de închiriat”, în staţiunea de fiţe Mamaia apare circul, la propriu, că cel „la figurat” şi-a definit bine proporţiile. Începând din „buza” staţiunii, adică din Satul de Vacanţă şi până dincolo de Rex (care, apropo, este în aceeaşi stare deplorabilă, ca şi în anii trecuţi), nu ai cum să nu te loveşti de bâlci. Fie că e motorizat şi că vinde îngheţată, fie că urlă de-ţi sparge timpanele, tot bâlci se cheamă. Un bâlci de proastă calitate şi-a stabilit punctul de reper în dreptul primei pasarele din Mamaia, cum ieşi din Satul de Vacanţă şi traversezi spre Hotel Perla. Vorbim despre terasa „La Rotisor”, din câte se pare închiriată de afacerişti veniţi din ţară, şi care şi-au stabilit propriile legi, fără să ţină cont de restul lumii, de turiştii veniţi în staţiune în speranţa că au găsit condiţii decente ori de autorităţile... oricum depăşite de situaţie. Începând de la orele amiezii şi până spre dimineaţă, la orele 4-5, dinspre terasa cu pricina urlă muzica în disperare, amestecându-se cu alte zgomote sau ritmuri care urlă de la alte localuri. Turiştii aflaţi în trecere sau cazaţi în zonă se declară înnebuniţi de hărmălaie, iar la o privire mai atentă sesizezi că nici restul „peisajului” oferit de terasa „La Rotisor” nu este mai breaz. Platouri murdare, negru sub unghii, adică fix „tacâmul” care te poate trimite în Spitalul de Boli Infecţioase. Ce fac în tot acest timp autorităţile? Mai nimic! De la Garda de Mediu, încă de acum o săptămână, când a fost sesizat un alt caz de genul celui descries-mai sus, răspunsul a fost că nu există un aparat omologat, care să determine decibelii, aşa că se acţionează în comun cu reprezentanţii Agenţiei de Mediu, asta când au şi ei timp. De la Poliţie, fie că e Locală, fie că e cea naţională, răspunsurile sunt ba că nu au competenţă, ba că… au prea multă altă treabă „serioasă”, prin urmare, rămân Sanepidul şi OPC-ul, senzaţia fiind aceea că inspectorii pentru Protecţia Consumatorului mai mişcă şi ei câte ceva, asta când nu au tematici trasate de la Bucureşti.

În speranţa că de această dată autorităţile statului nu mai au argumente că nu au fost sesizaţi, îi informăm în mod public asupra faptului că, în schimbul banilor pe care românaşii îi plătesc prin taxe şi impozite sub formă de salarii, sunt obligaţi să ia măsuri. Ca atare, ne aşteptăm ca Primăria municipiului Constanţa, Garda de Mediu, Poliţia Mamaia, Secţia 2 de Poliţie, Poliţia Locală, Agenţia de Mediu şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor să-şi facă datoria şi să ia măsurile care se impun.

Vom reveni.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va iau ziaru in pula si toate aberatiile astea care le spuneti....care patron de terasa va platit sa spuneti asa. ceva de terasa La Rotisor...huoooo va ofticati ca ati fost la terarasa in calitate de jurnalisti si vi sa luat banii pe mancare??? Sa va ia CIMITIRU DE ZDRENTE ORDINARE care stiti numai sa denigrati imaginea cuiva..huoooo
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102