REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DNA a intrat peste Primăria Năvodari

DNA a intrat peste Primăria Năvodari

Replica API 25 mai 2015 | 12:15 428

Plăţile pentru drumuri au fost sistate!

Plăţile pentru drumuri au fost sistate!

DNA a lovit din nou la Năvodari, unde administraţia locală a fost din nou nevoită să dea „cu subsemnatul”, pentru actele referitoare la drumul care ar trebui să lege Năvodari de localităţile Lumina şi Ovidiu. Lucrările au început în decembrie 2014, însă o plângere efectuată în urmă cu aproximativ două luni a dat startul tăvălugului instituţiilor statului la Primăria Năvodari, care a fost nevoită să sisteze plăţile către constructor.

„Vis-a-vis de modul în care se fac lucrările, ce să spun, până şi acest drum este în întârziere, conform graficului pe care şi l-au asumat. Aici, este aşa cum este în toată România. Avem o plângere făcută pe această lucrare şi, la acest moment, nici măcar n-am început să facem o plată măcar către constructorul care a câştigat licitaţia. (…) Pentru chestiunea aceasta sunt sistate plăţile către constructor.

Avem “oameni de bine” în oraşul nostru, care au făcut plângeri. Această plângere face să fie în întârziere acest proiect, pentru că constructorul lucrează pe banii lui şi dacă nu se soluţinează cât mai repede plângerile, vă daţi seama că lucrurile nu sunt în regulă. Pentru această plângere, ne-au venit de la toate organele de control, inclusiv de la ministerul Dezvoltării şi de la DNA, am predat toate documentele. Rugămintea noastră către toată lumea este să se cerceteze şi să putem să depăşim momentul. Sunt aceste plângeri care ne omoară. O astfel de plângere am avut şi la celălalt drum, Năvodari - Mamaia.

Au fost şi atunci întârzieri ale plăţilor. Asta este situaţia în România”, a spus viceprimarul de la Năvodari, Florin Chelaru, pentru „Replica”. La rândul său, constructorul, potrivit contractului, se va ocupa de drum timp de trei luni, apoi, în lipsa soluţionării, poate bine-mersi să învârtă lopata pe loc. „Doamne fereşte!… cert este că nu ştiu când o să ne facem bine noi ca naţiune, atâta timp cât vedem o atâta răutate pe munca unora sau altora”, ne-a mai spus Chelaru.

Lucrările de lărgire şi modernizare a drumului ce face legătura dintre Năvodari, Lumina şi Ovidiu - DJ 226, au demarat cu surle şi trâmbiţe, în decembrie 2014, întrucât facilita accesul dinspre drumul european 60 şi dinspre A4 spre oraşul Năvodari. Potrivit proiectului, este vorba despre o lungime de 10,2 km, iar drumul porneşte de la sensul giratoriu aflat la intersecţia dintre bulevardele Năvodari şi ajunge la podul de la Ovidiu până la sensul giratoriu de la intersecţia Drumului Naţional 2A cu DN 22.

Evident, proiectul include şi decoruri care, după toate probabilităţile, vor putea fi văzute peste mulţi ani de acum încolo, asta dacă vor fi vreodată, din care amintim fântâni arteziene pe rondurile sensurilor giratorii, construirea a trei poduri sau piste de biciclete, panouri fotovoltaice, LED-uri şi 200 de stâlpi.

Câştigătorii licitaţiei sunt asocierea SC PG Delta Electron SRL - SC Teloxim Con SRL, deşi Teloxim Con era în insolvenţă încă din septembrie 2014, iar proiectul este finanţat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, şi are o valoare de peste 50 milioane lei, din care contribuţia autorităţii de la Năvodari este de aproximativ 617.000 lei. Peste 80.000 lei vor veni din partea Primăriei Ovidiu, iar Consiliul Judeţean Constanţa contribuie cu peste 310.000 lei. Potrivit proiectului, lucrările de lărgire şi modernizare a drumului ar trebui finalizate în decembrie a.c.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218