REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

DNA sparge „BUBOIUL” de la Murfatlar: evaziune fiscală şi fapte de corupţie la cramă

DNA sparge „BUBOIUL” de la Murfatlar: evaziune fiscală şi fapte de corupţie la cramă

Replica API 18 octombrie 2016 | 12:44 536

Recolta de toamnă la percheziţii se numără!

Recolta de toamnă la percheziţii se numără!

Crama Murfatlar a intrat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie! Astfel, procurorii au descins, luni, 17 octombrie, în 28 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi în mai multe localităţi din judeţele Constanţa, Ilfov, Buzău şi Prahova, reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Ulterior, mai multe persoane au fost conduse la audieri, între care şi George Ivănescu, unul dintre acţionarii firmei Murfatlar. Conform unor surse, de când a fost declarată insolvenţa Murfatlar, recuperarea banilor de către statul român ar fi fost îngreunată cu sprijinul unor angajaţi... ai statuşui!

Potrivit procurorilor, se efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârşirii, în perioada 2010-2014, a unor infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie şi de evaziune fiscală. Precizăm că vizate sunt societăţi producătoare de băuturi alcoolice, între care şi cunoscuta Cramă Murfatlar. Aici, un reprezentant al firmei a spus că, în ultima perioadă, au tot fost controale, mai ales din partea ANAF.

„Suntem în insolvenţă şi am tot fost controlaţi de ANAF în ultima perioadă. Nu este exclus, ştiu că au mai fost acţiuni de genul acesta”, a spus el. Mai multe persoane au fost conduse la audieri, între care şi George Ivănescu, unul dintre acţionarii de la Murfatlar. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Prejudiciul se ridică la peste 600 miliane de lei.

De menţionat este şi faptul că din „reţeaua Murfatlar”, mare parte dintre societăţi au sediul social sau puncte de lucru pe platforma Euroavipo, fostul Vinalcool Buzău, din comuna Poşta Câlnău, la 125 de km de centrul Bucureştiului, unde se precizează şi că Ion Şerban Dobronăuţeanu, Emanuel Corneliu Dobronăuţeanu, George Ivănescu şi Cătălin Bucura ar fi manevrat datorii de peste 250 de milioane de euro în reţeaua firmelor controlate, potrivit sfin.ro. Se pare că totalul datoriilor s-ar ridica la 1.115,6 de milioane de lei. Acţionari la Murfatlar sunt Euroavipo Poşta Câlnău (41,9%) – reprezentata de Cătălin Bucura, Euro Trade Invest Poşta Calnau (0,13%) – reprezentata de Ion Şerban Dobronăuţeanu, Vitinicola Basarabi SA (19,04%).

Liliana CHIRU

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/murfatlar-are-utilajele-sub-sechestru-celebrul-vin-produs-in-deplasare-242464/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218