REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Dormitor în aer liber, toaletă publică şi groapă de gunoi, în spatele Liceului C.A Rosetti

Dormitor în aer liber, toaletă publică şi groapă de gunoi, în spatele Liceului C.A Rosetti

Replica API 16 iunie 2016 | 00:20 283

Focar de infecţie

Focar de infecţie

Nu mai este o noutate faptul că locurile părăsite din oraşul Constanţa devin peste noapte domiciliile oamenilor străzii. În această situaţie se află şi o fostă magazie a Liceului Tehnologic C.A. Rosetti din Constanţa. Aici îşi face veacul un grup de persoane de etnie romă. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât aceştia au transformat zona într-un adevărat focar de infecţie. Periculos atât pentru locuitorii din blocurile învecinate, cât şi pentru elevii şi conducerea instituţiei de învăţământ!

În dimineaţa zilei de 15 iunie a.c., trei persoane de etnie romă au fost surprinse lângă clădirea respectivă în timp ce dormeau... pe jos, nestingheriţi. Nu mai vorbim de mormanele de gunoi care întregesc peisajul dezolant. Locuitorii din zonă se declară revoltaţi de întreaga situaţie şi susţin că nu mai suportă nici mirosul, nici aspectul zonei. „E un focar de infecţie. Au transformat zona în dormitor în aer liber, toaletă publică şi groapă de gunoi. În fiecare seară fac foc de tabără. Este intolerabil mirosul şi aspectul zonei”, a precizat un locatar. Mai mult decât atât, terorizaţi se simt şi reprezentanţii Liceului Tehnologic C. A. Rosetti. „În clădirea respectivă au fost magazine. Nu sunt periculoşi decât în sensul că las o mizerie cumplită şi că se poate întâmpla să dea foc, pentru că îşi fac şi de mâncare. Pe 13.06.2016, noi am sesizat poliţia în scris, iar de aproximativ o lună şi jumătate am tot anunţat echipajele de poliţie, au venit, i-au alungat, noaptea romii s-au reîntors. Cu poliţia avem de mult convorbiri în legătură cu aceşti ţigani. Nu clădirea este ceea ce îi interesează pe ei, ci vin şi stau pe iarbă, sunt nomazi. Noi facem curăţenie după ei, cu eforturi proprii, cu îngrijitoriii şcolii şi cu elevii. Dar când apar, iar e dezastru”, a precizat Ene Lucia, director adjunct al instituţiei de învăţământ.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369