REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dosarul crimei de la Cuza Vodă: legături periculoase cu proxeneţii care livrau carne vie pentru Austria

Dosarul crimei de la Cuza Vodă: legături periculoase cu proxeneţii care livrau carne vie pentru Austria

Replica API 22 iulie 2014 | 15:13 798

Acuzaţii grave

Acuzaţii grave

Audierile continuă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la oribila crimă de la Cuza Vodă, petrecută la începutul lunii martie a anului curent. După gratii au ajuns nişte membri ai familiei Cristea, din Medgidia, iar săptămâna trecută a fost arestat un alt individ, respectiv Dumitru Cristea. Chiar şi aşa, membrii familiei victimei nu sunt mulţumiţi întrucât, spun ei, cel care este principalul suspect, Octavian Cristea, este liber. În plus, membrii familiei susţin că fata de la care a pornit scandalul a fost răpită cu o seară înainte de tragedie.

Nu ţin cont de drumurile pe care le parcurg până la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi înapoi întrucât vor să se facă dreptate, susţin membrii familiei lui Florin Bonea, tânărul înjunghiat mortal la Cuza Vodă, în faţa unei discoteci. Luni, 21 iulie, vărul victimei, respectiv Leonard Bănică, a fost iar la Parchet, de unde a făcut declaraţii. Acesta susţine că scandalul de la Cuza Vodă ar fi plecat de la o fată, de la cumnata lui Florin Bonea, care, chiar cu o seară înainte de tragedie, ar fi fost răpită de familia Cristea, care vroia s-o trimită în Austria, "la produs". Acum, tânăra, Andrei Ghergina, şi mama ei, Armenaca Bufulea, s-au întors din Italia şi au mers la Parchet să dea declaraţii despre acest lucru. "În cursul săptămânii trecute, mai exact luni, a venit în ţară Andrei Gherghina, cu mama ei, Bufulea Armeanca, pentru recunoaşterea persoanelor din familia Cristea, mai exact Ivanciu Lăcrămioara, zisă Mirela, care este soţia lui Cristea Octavian, şi Cristea Ştefan, care acum este arestat pentru omorul lui Bonea Florin. Cele două au făcut declaraţii la Parchet cu privire la sechestrarea şi violarea de domiciliu şi au depus plângere. Au fost recunoscute acele persoane, care au fost la domiciliul lor pentru a o răpi pe Andrei Gherghina, fiind vorba de cele precizate mai sus: Ivanciu Lăcrămioara, Cristea Ştefan şi Cristea Octavian. Din spusele lor, reiese că Mirela a scos o armă de foc şi a ameninţat-o pe Andrei Gherghina, care se afla în locuinţa din Mihail Kogălniceanu, a luat-o de păr, a legat-o şi a dus-o în Medgidia. După vreo două ore s-a dus în Medgidia mama ei, cu Poliţia şi au reuşit s-o aducă înapoi. De asemenea, când au venit la domiciliul lor, le-au spart toate geamurile şi au făcut un scandal monstru", a declarat, pentru "Replica", Leonard Bănică, vărul tânărului mort. Potrivit acestuia, cumnata lui Florin Bonea, adică Gherghina, îi căzuse cu tronc lui Ştefan Cristea, care a vorbit cu ea telefonic, şi care ar fi vrut s-o ducă la produs prin ţări străine, de aici şi presupusa răpire. Spiritele s-au încins, iar seara următoare, membrii celor două familii au dat nas în nas la discoteca din Cuza Vodă, unde s-a lăsat cu vărsare de sânge.

Despre incidentul cu răpirea, poliţiştii din Mihail Kogălniceanu au menţionat că nu există vreo plângere în acest sens. Prin urmare, este posibil ca evenimentul să fi avut loc, dar să nu fi fost depusă plângere, lucru confirmat şi de procurorul de caz, Matei Dragomir. "Cele două femei au fost audiate săptămâna trecută, dar au spus că nu au depus plângere în acest sens", a declarat, pentru "Replica", procurorul. Potrivit lui Leonard Bănică, săptămâna viitoare urmează să ajungă după gratii şi Ivanciu Lăcrămioara. Reamintim că, la începutul lunii martie, două grupuri s-au luat la harţă, urmând un adevărat măcel. S-au bătut cu răngi şi topoare, iar Florin Bonea, din Mihail Kogălniceanu, a fost călcat de maşina grupului rival, fiind prins între un gard şi autovehicul, după care a fost înjunghiat, el pierzându-şi viaţa în drum spre spital. Aceeaşi soartă a fost pe cale s-o aibă şi fratele lui, Alexandru Bonea, care spune că s-a baricadat în maşină şi astfel a putut scăpa cu viaţă. Din câte se pare, la mijloc a fost un conflict mai vechi, petrecut în urmă cu aproximativ o lună de zile, când Florin Bonea i-a luat apărarea cumnatei lui, în aceeaşi discotecă, ea fiind agresată de un membru al familiei Cristea. La acea dată, respectivii l-au ameninţat că-l vor omorî. Aşa s-a şi întâmplat. Când au auzit că a venit în discotecă, l-au urmat şi l-au chemat până afară, de aici începând totul. Bonea, în vârstă de 32 de ani, era căsătorit şi avea doi copii, de 8, respectiv 14 ani. Anul acesta, participând cu armăsarul propriu la tradiţionalul Botez al Cailor, eveniment care se derulează de 17 ani în localitatea Mihail Kogălniceanu, Bonea fusese desemnat câştigător al secţiunii viteză. În primă fază a fost reţinut şi arestat Ion Cristea, după care şi Ştefan Cristea, iar acum a ajuns după gratii şi Dumitru Cristea. Membrii familiei lui Florin Bonea susţin că persoanele care au participat la măcel sunt mult mai multe, între care şi soţia lui Octavian Cristea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218